Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Depremzedeler için Antalya'da 50 bin yatak hazırlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Depremzedeler için Antalya'da 50 bin yatak hazırlandı!

Bugün canlı yayında deprem ile ilgili son durumu açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedeler için 50 bin yatağın hazırlandığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan son dakika açıklaması ile birlikte deprem bölgesinde zarar gören vatandaşlar hakkında açıklamalarda bulundu. Konu hakkında yapılan son dakika açıklamalarda 10 ilde depremden etkilenen binaların altında kalan vatandaşları kurtarmak için çalışmaların devam ettiği ifade edilirken, depremden kurtarılan fakat yardım bekleyen vatandaşlara özel çalışmaların yapıldığı ifade edildi.

BARINMA İÇİN ÇÖZÜMLER ÜRETİLİYOR!

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, vatandaşların sağlıklı bir şekilde bu süreci atlatması için gerekli olan önlemlerin alındığı özellikle de barınma sorunu için çözümlerin üretildiği ifade edildi.

Bu konu hakkında da alınan önlemlerde Antalya'da 50 bin yatağın hazır bir şekilde beklediği ifade edilerek, "Bu çerçevede; Ülke genelindeki okullarda 13 Şubat’a, afet bölgesindeki okullarda 20 Şubat’a kadar eğitim-öğretime ara verildi. Kamuya ait tüm uygun binalar, afetzedelerin barınma ihtiyaçları için tahsis edildi.

Afet bölgesine yakın yerlerden başlayarak kış sezonu sebebiyle zaten faaliyetlerine ara vermiş olan otellerin afetzedelerin hizmetine sunulması için gereken planlamalar yapılıyor. Sadece Antalya bölgesinde 50 bin yatak bu amaçla hazırlanmıştır." şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI DESTEK DE GELİYOR!

10 ilde OHAL ilan edildiğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda Türkiye'de yapılan desteklerin yanı sıra Uluslararası desteklerin de verildiği ifade edilerek, "Şu ana kadar 70 ayrı ülke ve 14 uluslararası kuruluştan yardım teklifi aldık, bizi telefonla arayan 18 devlet ve hükümet başkanıyla görüştük. Ülkemizin bu zor gününde desteğini ve yardım teklifini iletmek üzere bizleri arayan, mesaj gönderen, açıklama yapan tüm dostlarımıza, tüm devlet ve hükümet başkanlarına teşekkür ediyorum. Uluslararası toplumun desteği, gelecek yardımların mahiyetinden ziyade, moral etkisiyle bizim için kıymetlidir." şeklinde açıklamalarda bulundu.