Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay bay Kemal yeter söz milletindir ifadesine çöküyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay bay Kemal yeter söz milletindir ifadesine çöküyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Aydın Toplu Açılış Töreni'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bay bay Kemal yeter söz milletindir ifadesine çöküyor - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , bugün Aydın Efeler Atatürk Kent Meydanı'nda onbinlere ekran başında milyonlara hitap etmek üzere 92 eser ve hizmetin açılışını yapacak.

Aydın'da hizmete girecek 1 milyar 68 milyon liralık 92 eser, hizmet ve yatırım ile özel sektöre ait 835 milyon lira yatırım bedeliyle Söke OSB'de 5 yeni fabrikanın açılışı yapılacak.

Kamu eliyle Aydın'a kazandırılan yatırımlar sayesinde istihdam ve üretim ciddi oranda üst noktalara taşınacak. Yeni iş alanları oluşturuldu. Binlerce kişiye yeni iş alanı açıldı.

Aydın-Denizli otoyolunda 95 köprü, 21 kavşak, 19 viyadük, 140 kilometre 3 şeritli yol, 23 kilometre bağlantı yolu sayesinde 2,5 saatlik güzergah 70 dakikaya düştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları;

'Efeler, sevgili Aydın'lılar. Sevgili gençler, saygı değer hanımefendiler, kıymetli kardeşlerim sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Yaklaşık bir yıllık aranın ardından bir kez daha Aydın'da olmaktan sizlerle hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Rabbim birliğimiz beraberliğimiz kardeşliğimiz daim eylesin diliyorum.

Rahmetli Menderes'in demokrasi bayrağını kaldırdığı Aydın'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var.

Yaklaşık 1 yıllık aranın ardından bir kez daha Aydın'da olmaktan sizlerle hasret gidermekten büyük memnuniyet duyuyorum. Aydın'ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Aydın'a son gelişimizde sizlere rahmetli Menderes'in idamdan önce kendisini Yaslıada'ya kapatanlara ve ardından ipe götürenlere ithafen yazdığı son mektubu okumuştum;

ADANA MENDERES'İN SON MEKTUBU

Size dargın değilim. Sizin ve diğer zavallıların iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim.

Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, 'Adnan Menderes hürriyet uğruna ortaya koyduğu başını on yedi sene içinde almadığınız için sizlere müteşekkirdir.'

İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme bu kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz?

Şunu da söyleyiniz ki, milletçe bir gün mutlaka kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi, efendilerinizi yine ben 1950'de olduğu gibi kurtarabilirdim. Dirimizden korkmamalıydınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes'in ölüsü, ölünceye kadar sizleri takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Buna rağmen merhametim sizinledir. Millet sağ olsun.

Menderes'le birlikte 592 kişinin aylar boyunca demokrasi ve adalet tarihimize yüz karası olarak geçecek nobranlıkla yargılandığı Yassıada'yı biliyorsunuz. Bu yeri aldık Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. CHP'den farkımız bu. Yandaşlarından farkımız bu. Yargılamanın yapıldığı salonu da müze haline dönüştürdük.

AHMET TEVFİK İLERİ

Bu salonlarda yargılananlardan biri de Ahmet Tevfik İleri'ydi. Yassıada Mahkemesi tarafından önce idama sonra ardından cezası ömür boyu hapse çevrilen İleri, Kayseri cezaevinde hastalanmış ve vefat etmiştir. İleri ailesine yazdığı mektupta, "Size mal, mülk, servet bırakamadım. Yalnızca şerefli, namuslu, erkek bir ad bırakabildim" diyordu.

BAY BAY KEMAL

Aydın'dan yükselen bu sesi duyup da yüreği titremeyen var mıdır? Rabbim hepinizden razı olsun. Kardeşlerim hep söylediğimiz gibi bizim tek siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir.

Bay Bay Kemal hangi yüzle kalkıp da utanmadan Menderes'e ait olan 'yeter söz milletindir' ifadesine çöküyor. Ya ne yüzsüzsün. Bir de kalkıp partisinin binasına asmış. Rahmetliden sonra yeter 'söz milletindir' sloganı bize aittir. Sen hangi yüzle, 'bunlarda yüz yok ki' kalkıp da yeter söz milletindir sloganına sahipleniyorsun.

Şimdi diyorum ki 14 Mayıs'ta bunlara öyle çakalım bir daha bellerini doğrultamasınlar, ana kademe tamam, kadın kollarımız tamam, gençler tamam, ülkemize kazandırdığımız eserlerin, milletimize getirdiğimiz hizmetin en yakın şahitleri sizlersiniz.' ifadelerini kullandı.

aydinn.jpg

Aydın'da hizmete giren eserle birlikte 5 ilçeye de ilk doğalgaz verilecek.

Türkiye geneli tüm illerde kamu ve özel yatırımlarla birlikte Türkiye Yüzyılı vizyonu gerçekleşmesi için yeni Türkiye yolunda mücadele veriliyor.