Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Konteynırlar ve prefabrik yapılar için KDV düşürüldü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Konteynırlar ve prefabrik yapılar için KDV düşürüldü!

Deprem felaketinin ardından bölgede bulunan depremzedeler için çalışmalar hız kazandı. Depremzedeler için yaşam alanlara oluşturulmaya devam edilirken yetkililerden önemli bir karar geldi.

Kahramanmaraş ve Gaziantep’te yaşanan depremler, tüm Türkiye’yi ve dünyayı ayağa kaldırdı. 13,5 milyon vatandaşı etkilediği tahmin edilen deprem felaketi 35 bini aşkın kişinin hayatını kaybetmesine yüz binlerce kişinin ise yaralanmasına sebep oldu. 10 ilde enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları son sürat devam ederken ilgili bölgelerde bulunan ve deprem sebebi ile sokakta kalan vatandaşlar için de harekete geçildi.

Depremin meydana geldiği 6 Şubat Pazartesi günü itibari ile 10 ile müdahale etmek amacı ile organizasyonlar yapılırken aynı zamanda depremzedeler için de yardım çalışmaları başlatıldı. Öncelikli olarak vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi amacı ile ilgili bölgelere yardım tırları gönderilirken sonrasında ise zorlu hava şartlarında sokakta kalan vatandaşlar için yaşam alanlarının oluşturulmasına karar verildi. Hem devlet eli ile hem de devletin müsaade ettiği dernekler aracılığı ile depremzedeler için yaşam alanları inşa edilirken bu esnada konteynır, prefabrik yapılar ve çadır ihtiyaçları arttı.

Yüz binlerce kişiyi soğuktan koruyabilmek, onları bu zorlu hava şartlarında sokakta bırakmamak amacı ile harekete geçen yetkililer konteynır kentler ve çadır kentler oluşturmaya başladı. Bu esnada bazı fırsatçıların konteynır ve çadır fiyatlarını artırdıkları görülürken devletten bu duruma müdahale geldi. Fırsatçılara karşı denetimler sıklaşırken ilgili yapılardan alınan KDV’de de düzenlemeye gidildi.

KDV ORANI DÜŞÜRÜLDÜ!

cumhurbaskani-erdogan-imzaladi-konteynirlar-ve-prefabrik-yapilar-icin-kdv-dusuruldu-2.jpg

Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayınlanmış olan düzenlemeye göre deprem bölgelerine teslim edilecek olan konteynırlarda ve prefabrik yapılarda KDV indirimine gidildi. Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

YÜZDE 1 OLARAK BELİRLENDİ!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile birlikte resmen yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemeye göre konteynırların ve prefabrik yapıların depremden etkilenen ve OHAL uygulaması kapsamına alınan 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara teslim edilmesi durumunda, KDV oranı sene sonuna kadar yüzde 1 olarak uygulanacak.