Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oruç Reis bakımdan sonra görevinde dönecektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Oruç Reis bakımdan sonra görevinde dönecektir!

Cumhurbaşkanı Erdoğan cuma namazı çıkışında "Oruç Reis'in bakım için çekilmesi bizim sismik araştırmalarımıza ara vereceğimiz anlamına gelmez. Bakımdan sonra Oruç Reis görevine geri dönecektir." dedi.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakımdan sonra Oruç Reis'in görevine geri döneceğini belirten Erdoğan, Yunanistan'la ilgili ise, "Eğer olumlu bir tavır varsa görüşmekten çekinmeyiz. Ama Miçotakis adalarda gövde gösterisi yaparsa biz daha büyüğünü yaparız." dedi.

Aşı çalışmalarının sıkı bir şekilde başta Tübitak olmak üzere devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Özel sektör bu konuyla ilgili olarak teknoloji sağlık bakanlığımızla devam ediyorlar. Yılbaşından sonra olumlu sinyaller alacağımızı görüyoruz" ifadelerini kullandı.

ORUÇ REİS GÖREVİNE DÖNECEKTİR

"Miçotakis'le görüşme konusunda sıkıntımız yok. Eğer biz Oruç Reis'i çektiysek bunun bir anlamı var. Bu demek değil ki Oruç Reis'in tamir bakım için çekilmesi, sismik araştırmaların durmasıdır. Mısır'la görüşmeler yaparız bunda hiçbir engel yoktur. Ama Yunanistan - Mısır anlaşması bizi üzmüştür." 

 

Kaynak:Haber Kaynağı