Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen AÇIKLADI: Hane başına % 0 SIFIR FAİZSİZ 150 BİN TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın...

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen AÇIKLADI: Hane başına % 0 SIFIR FAİZSİZ 150 BİN TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni evlenecek olan çiftlere müjde üstüne müjde verdi. % 0 SIFIR FAİZSİZ 150 BİN TL müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan tek tek açıklayarak ayrıntıları aktardı.

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte düğün sezonu da açılmış oldu. Bir çok çift evlilik adımları atmak için bir yola baş koyarken en zorlanılan konu ekonomik sıkıntılar oluyordu. Bu anlamda hükümet düğmeye bastı.

6374637a693d563bf085fb07.webp

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen AÇIKLADI: Hane başına % 0 SIFIR FAİZSİZ 150 BİN TL ödeme yapılıyor! Hemen başvuru yapın...- Faizsiz evlilik kredisi ile ilgili olarak merak edilen konular aydınlığa kavuşmaya başladı. 150 bin TL Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır, şartları nelerdir, hangi bankalar kredi veriyor? İşte evlilik kredisi ödeme koşulları ve vade süreleri...

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.

Yeni evleneceklere 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi! Faizsiz evlilik kredisi nasıl alınır, şartları nedir ve hangi bankalar kredi veriyor?
Ayrıca, Aile ve Gençlik Bankasının faaliyetleri arasında, çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmetler de desteklenebilecektir." açıklamasında bulundu.6206fb5845d2a0c0140a101f.webp​​​​​​​

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek.

Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

"Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.1516668.webp​​​​​​​

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ ŞARTLARI NELER, YAŞ SINIRI VAR MI?

Yeni evlenecek çiftlere devlet destekli faizsiz evlilik kredisi başvuru şartları, vade sayısı ve tarihleri ile ilgili detaylar henüz açıklanmadı.

125 BİN TL EVLİLİK KREDİSİ GERİ ÖDEMESİ VE TAKSİTLERİ NASIL OLACAK?

125 bin TL evlilik desteği toplamda 72 aya yayılan bir ödeme planıyla gerçekleşecek. 48 ayda belirtilen ana para olarak ödenecek. İlk 24 ay yani iki yıl herhangi bir taksit ödemesi yapılmayacak.

VADESİZ EVLİLİK KREDİSİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından AK Parti seçim beyannamesinde açıklanan evlilik kredisi başvuru tarihine ilişkin henüz resmi bir açıklama bulunmuyor.