Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Kurulu’na katıldı! Erdoğan yaptığı açıklamalarında ekonomiye değindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan TOBB Kurulu’na katıldı! Erdoğan yaptığı açıklamalarında ekonomiye değindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında TOBB üyelerine teşekkürlerini de iletti.

28 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan ikinci Cumhurbaşkanlığı seçimi ile Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulu’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı kurul toplantısında konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; ‘’Türkiye’ye hizmet mücadelemizde bugüne kadar hep sizlerle yol yürüdük. Ne yaptıysak beraber yaptık, sırt sırta vererek beraberce başardık. Ekonomiyi çökertmeyi amaçlayan saldırıları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyeleri ile beraber püskürtmeyi başardık.’’ dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan aynı zamanda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği kapsamında delege olarak 10-20-30 yılı üzeri süresini tamamlayanlara da kutlamayı ihmal etmedi.

‘EKONOMİ HER YIL 5,5 ORANINDA BÜYÜDÜ’

cumhurbaskani-erdogan-tobb-kuruluna-katildi-erdogan-yaptigi-aciklamalarinda-ekonomiye-degindi-2.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmalarına şu şekilde devam etti; ‘’Türkiye'yi, tarihinin en büyük yatırım hamleleri ile beraber tanıştırdık. Türk ekonomisini her yıl ortalama yüzde 5,5 oranında beraber büyüttük. Milli gelirimizi 236 milyar dolardan, 1 trilyon dolar sınırına beraber getirdik. Kişi başı geliri 3 bin 600 dolardan alıp 10 bin 650 dolara beraber yükselttik. İş gücü sayısındaki artışa rağmen istihdamı 32 milyona yine beraber ulaştırdık. İhracatımızı 36 milyar dolardan, 255 milyar dolara, turist sayımızı 12,8 milyonda 51,5 milyonun üzerine beraber taşıdık. Milletimizin 60 yıllık hayali olan Türkiye’nin otomobili TOGG Projesi’ni Sizlerin de sahiplenmesiyle beraber gerçeğe dönüştürdük.’’

‘EŞİSZ HİKAYELERİ BERABER YAZDIK’

Erdoğan sözlerini şu şekilde devam etti; ‘’Son 21 yıla damga vuran bu eşsiz başarı hikayesini kamu özel sektör dayanışması içinde hareket ederek beraberce yazdık. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide yolumuza devam edeceğiz. Farklı hesaplarla hareket edenler asla aramıza sokmayacağız. Ülkemizin karşılaştığı sorunları ortak akılla beraber çözüm arayacağız. İş dünyasıyla, sivil toplumuyla, siyaset kurumuyla, elbirliğiyle, gönül birliği içinde inşallah Türkiye yüzyılına hep beraber inşa edeceğiz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği üyelerimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hedeflerimize ulaşmamız noktasında üzerlerine düşen görevleri en güzel şekilde yerine getireceklerine inanıyorum. Ben sizlerin desteğine güveniyorum.’’