Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamu Çalışanları genelgesi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kamu Çalışanları genelgesi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla deprem bölgelerindeki kamu çalışanlarına ilişkin genelge hazırlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan genelgenin içerikleri ise şu şekilde...

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat'ta yaşanan ve 10 ili etkileyen depremin 10'uncu günündeyiz. 3 ay süre ile Türkiye'de OHAL kararı alınmış ve Milli Yas ilan edilmişti. Can kaybı sayısı 30 binin üzerine çıkmış ve artmaya da devam ederken deprem bölgesi hakkında yeni kararlar gelmeye başladı.

asrin-felaketinde-hayatini-kaybedenlerin-sayisi-15635370-51.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de 'deprem bölgesindeki kamu çalışanlarına ilişkin genelge' yayımlandı.

e0c69bd5-dtcvlx1tnyaxz5wz6xo6i.jpeg

Buna göre 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sebebiyle olağanüstü hal (OHAL) ilan edilen illerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlardan mezkur tarihten geçerli olmak üzere idari izinli sayılacaklar veya uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma usullerine tabi tutulacakların belirlenmesine ilişkin hususlar, afetten etkilenme durumlarına göre, gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla il valilerince değerlendirilecek.

Bu çerçevede esnek çalışma yöntemlerine göre çalışanlar, fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılacak. Genelge kapsamında idari izinli sayılanlar, istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş kabul edilecek, mali, sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklı tutulacak.