Cumhurbaşkanı imzayı attı! Asgari ücretli çalışanlara her ay 1.000 TL fatura desteği kararı çıktı

Cumhurbaşkanı imzayı attı! Asgari ücretli çalışanlara her ay 1.000 TL fatura desteği kararı çıktı

Seçim öncesi yeni müjdeler peş peşe açıklanmaya devam ederken özellikle de dar gelirli vatandaşlara yeni destek kararları büyük yankı uyandırmıştı. Çalışanlara elektrik faturası desteği müjdesi geldi!

Cumhurbaşkanı imzayı attı! Asgari ücretli çalışanlara her ay 1.000 TL fatura desteği kararı çıktı... Ekonomik olarak zorlu günler geçiren vatandaşlara devlet sosyal destek yardım musluklarını sonuna kadar açmıştı. Yapılan düzenlemeler ile pek çok alanda hem yeni sosyal yardım paketleri devreye alınmış hem de hali hazırda ödenmeye devam eden çok sayıda sosyal yardım için destek tutarları rekor oranda arttırılmıştı.

Bu destek kararlarında biri de milyonlarca çalışan için alındı. Asgari ücret şartı olmaksızın tüm çalışanların kapsama alındığı düzenleme kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalandı. Atılan imza ile Resmi Gazete de yayımlanan karar resmen yürürlüğe girmiş oldu. Alınan karar ile çalışanlara her ay düzenli olarak 1.000 TL fatura yardımı yapılmasının önü açılmış oldu.

ÇALIŞANLARA AYLIK 1.000 TL FATURA DESTEĞİ YARDIMI MÜJDESİ! ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASI YARDIMI NEREDEN, NASIL ALINIR?

Bu sene artan fatura yükü nedeni ile devlet pek çok yeni destek kararını uygulamaya alırken bu kararlardan biri de çalışanlara yönelik olarak alındı. AK Parti tarafından hazırlanan son torba yasaya eklenen madde ile çalışanlara aylık bin liralık fatura yardımı yapılmasının önü açıldı.

elektrik-yardimi.jpg

Torba yasaya eklenen geçici madde ile "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren işverenler tarafından çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere 30/6/2023 tarihine kadar (bu tarih dâhil) mevcut ücretlerine/prime esas kazançlarına ilave olarak yapılan aylık 1.000 Türk lirasını aşmayan ödemeler, 31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununa göre prime esas kazanca dâhil edilmez ve bu tutar üzerinden 31/12/1960 tarihli ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu uyarınca gelir vergisi hesaplanmaz" ifadelerine yer verilerek çalışanlara aylık bin liralık fatura yardımı yapılmasının önü açılmış oldu.

ELEKTRİK VE DOĞALGAZ FATURASI YARDIMI BAŞVURUSU NEREDEN, NASIL YAPILIR?

Söz konusu kararın uygulanması hususunda 322 seri No.lu Gelir Vergisi genel tebliği yayımlandı. Tebliğ kapsamında ne yazık ki işverenlerin destek vermesi zorunlu tutulmadı. Sadece isteyen işverenlerin çalışanlarına destek vermesinin önü açılırken mevcut ücrete ek olarak ödenen aylık bin liralık doğalgaz ve ısınma gideri gelir vergisinden muaf tutulacak. İşveren bu tutarı ödemesi durumunda devlete ödeyeceği vergiden muaf tutulacak. Çalışanlar başvurusunu işverenlerine yapacaklar.