Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı! Organize sanayi bölgelerinin borçları 1 yıl ertelendi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay açıkladı! Organize sanayi bölgelerinin borçları 1 yıl ertelendi!

AFAD Genel Merkezi’nde depremzedelere ilişkin yardım ve destek çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, borçların ertelendiğini duyurdu. İşte ayrıntılar…

11 ili etkileyen ve milyonlarca kişinin evsiz kalmasına sebep olan deprem felaketinin ardından ilgili bölgelere yardımlar aktarılmaya devam edilirken Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, yardım ve desteklere ilişkin son durumu aktardı. AFAD Genel Merkezi’nde açıklamalarda bulunan Oktay, deprem felaketinden etkilenen bölgelerde kurulan çadır kentlere ilişkin de bilgiler verdi.

Depremin etkili olduğu illerde şimdiye kadar 354 farklı noktada çadır kent alanı oluşturulmuş olduğunu belirten Oktay, 240 farklı noktada da 21 bin 714 konteynerin kurulumunun gerçekleştirildiğini ifade etti. Depremzedelerin konakladıkları çadırların ve konteynerlerin numaralandırılmış olduğunu belirten Oktay, o alanların ikamet adresi olarak kayıt altına alınmış olduğunu da ekledi.

DESTEKLER AKTARILDI!

cumhurbaskani-yardimcisi-oktay-acikladi-organize-sanayi-bolgelerinin-borclari-1-yil-ertelendi.png

Deprem felaketinden doğrudan etkilenen vatandaşlar için destek ödemelerinin devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, destek ödemelerine ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Bu kapsamda depremden etkilenen illere AFAD tarafından 22 milyar 328 milyon 330 bin 574 TL olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları tarafından toplamda 30 milyar 795 milyon 500 bin TL tutarında ödenek aktarılmış olduğu ifade edildi.

Depremzedelere hane başına verilecek olan 10 bin TL’lik destek ödemesinde de şimdiye kadar 1 milyon 376 bin 947 TL’nin ailelerin hesaplara aktarılmış olduğunu belirten Oktay, “Türkiye Tek Yürek” isimli kampanyada toplanan 115 milyar 146 milyon 528 bin TL’nin 74 milyar 118 milyon 164 bin TL’sinin hesaplara geçmiş olduğunu ifade etti.

O BORÇLAR ERTELENDİ!

Depremden etkilenen illerde üretimi canlandırmak amacı ile planlanmış olan iş yerlerinin kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini belirten Oktay, açıklamasına şu şekilde devam etti: “Kahramanmaraş’ta bin 450, Osmaniye’de 155, Malatya’da 3 bin 595, Gaziantep’te 300, Hatay’da 2 bin 740 ve Adıyaman’da 585 olmak üzere toplamda 8 bin 825 iş yerinin yapılması planlanmaktadır. Ayrıca OSB ve sanayi sitelerinin hasar gören altyapıları onarılacak ve sanayi bölgelerinin borçları 1 yıl süre ile ertelenecektir.”