DASK başvuruları yapılıyor! Metrekare başına 3 bin 16 TL ödenecek!

DASK başvuruları yapılıyor! Metrekare başına 3 bin 16 TL ödenecek!

Yaşanan Kahramanmaraş depremi nedeni ile on ilimizde de binlerce bina yıkıldı. Yıkılan binaların yanı sıra, az hasarlı binalarda bulunuyor. DASK sahibi olan ev sahipleri, ödemeleri nasıl alacağını araştırmaya başladı.

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler tam bir hafta önce meydana geldi. Yaşanan depremlerin ardından arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Meydana gelen depremler on ilimizde binlerce binanın yıkılmasına neden oldu. Meydana gelen yıkımlarda binlerce vatandaşımız hayatını kaybederken, hayatını kurtaran vatandaşlarımız ise, evsiz kaldı.

DASK poliçesine sahip olan ve evinde yıkım ya da hasar meydana gelen binlerce vatandaş, DASK ödemelerini nasıl alacağını araştırmaya başladı. Türkiye sınırları içerisindeki her konut için zorunlu tutulan DASK poliçelerine ait ödemeler, deprem nedeni ile yıkılan ya da hasar alan ev sahiplerine yapılmaktadır.

ALO 125 ARANARAK ÖDEMELER ALINABİLİR

deprem-dask-shuutter-1.webp

Zorunlu deprem sigortası olan DASK, deprem nedeni ile konutların hasar alması ya da yıkılması durumunda ev sahiplerine belli bir meblağının ödenmesini sağlamaktadır. Yaşanılan depremler nedeni ile evlerinde hasar oluşan ya da evlerini kaybeden vatandaşlarımız ALO 125’i arayabileceği gibi işlemleri için gerekli başvuruları e-devlet üzerinden de yapabilmektedir. Aynı zamanda, SMS ve DASK internet sitesi üzerinden de DASK ödemeleri için gerekli olan başvurular yapılabilmektedir.

TAVAN TUTAR 640 BİN TL

2023 yılı için belirlenen betonarme yapıda 3 bin 16 TL olarak hesaplanırken, diğer yapılar kategorisindeyse 2 bin 80 TL olarak belirlendi. Ücret ve metrekare değerinin çarpılması ile birlikte deprem sigortası bedeli hesaplanmaktadır. Buna göre; 100 metrekare bir daire için, hak sahipleri yaklaşık 300 bin liralık tazminat alabiliyor. Ödenecek tutar tavan fiyat 2023 yılı için 640 bin TL olarak belirlendi.