Deprem Bölgelerinde seçimlerin nasıl yapılacağı belli oldu! Dikkat: Son gün 18 Mart

Deprem Bölgelerinde seçimlerin nasıl yapılacağı belli oldu! Dikkat: Son gün 18 Mart

İçişleri Bakanlığı tarafından deprem bölgelerinde 14 Mayıs'ta yapılacak olan 2023 yılı 13'üncü Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin nasıl yapılacağının duyurusu yapıldı.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçim için 14 Mayıs'ıı resmi olarak duyurmuş ve ardından Resmi Gazete'de genelge olarak yayımlanmıştı.

kapak-211248.webp

Deprem Bölgelerinde seçimlerin nasıl yapılacağı belli oldu! Dikkat: Son gün 18 Mart- 14 Mayıs'ta seçime gidecek olan Türkiye için en önemli soru Kahramanmaraş merkezli asrın deprem felaketinde deprem bölgelerinde yaşayan depremzedeler için nasıl bir yol izleneceği olmuştu.

Bu anlamda, İçişleri Bakanlığı, depremzede vatandaşların 18 Mart tarihine kadar adres beyanlarını e-Devlet üzerinden ya da nüfus müdürlüklerinden yapabileceklerini duyurdu.9e924a70-a962-11ed-9b9d-65b3fc7bbb32.jpg​​​​​​​

Türkiye Cumhuriyeti Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi Sosyal Medya hesabından yaptığı açıklamada, depremzede vatandaşların diğer il veya ilçelerden birine taşınmışlarsa taşındığı yerdeki adrese (yurt, otel, pansiyon gibi geçici yerler dahil), aynı il ya da ilçe içerisinde ikamet adresi dışında başka bir konut, prefabrik ev, yurt, konteyner, çadırkent, huzurevi ve benzeri gibi yerde barınıyor ise bu tür geçici yerlere yönelik yapacakları adres beyanını, 17 Mart 2023 saat 23:59'a kadar nüfus müdürlüklerinin yanı sıra e devlet ve nüfusmatiklerden yapabilecekleri belirtildi.

Ayrıca 18 Mart tarihinden itibaren ise adres beyanı işlemlerinin ilçe seçim kurulları kararı ile yapılabileceği belirtildi.call.jpg​​​​​​​