Deprem bölgelerine yardım nasıl gönderilir?

Deprem bölgelerine yardım nasıl gönderilir?

Binaların yıkılmasının ardından enkaz altında kalan vatandaşlar yardım çığlıklarıyla kurtarılmayı beklerken aynı zamanda telefonu olan vatandaşlar sosyal medya üzerinden adreslerini paylaşmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye'nin uykusuz ve korkutucu bir gece geçirmesine neden oldu. Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ili daha etkilerken vatandaşlar tüm geceyi dışarıda geçirdi. Yıkılan binaların ardından enkaz altında kalan vatandaşlar yardım beklerken ekipleri kurtarma çabalarına başladı.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM NASIL GÖNDERİLİR?

Binaların yıkılmasının ardından enkaz altında kalan vatandaşlar yardım çığlıklarıyla kurtarılmayı beklerken aynı zamanda telefonu olan vatandaşlar sosyal medya üzerinden adreslerini paylaşmaya devam ediyor. Sosyal medya üzerinden enkaz altında kalan vatandaşlar adreslerini yazarak yardım beklerken diğer illerden birçok kişi 'deprem bölgelerine nasıl yardım edebiliriz? ' sorusunun yanıtını aratmaya devam ediyor.

Depremin meydana geldiği Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşayan vatandaşlar enkaz altında uzun saatlerden bu yana yardım beklerken ekipler canla başla ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. Tüm ekipler seferber olurken yardıma vatandaşlar da katılım sağlıyor. Birçok kişinin depremin ardından yardım detaylarını araştırdığı görülüyor. Peki deprem sonrası yardım desteği nasıl yapılır? Deprem bölgesine yardım nasıl gönderilir?

DEPREM SONRASI HANGİ YARDIMLAR GÖNDERİLMELİ?

Yaşanan en korkunç doğal afetlerden birisi olan depren bugün tüm Türkiye'nin korkmasına neden olurken özellikle de kış aylarında yaşanan deprem etkisi soğuk hava şartlarıyla birlikte hem ekiplerin hem de yardım bekleyen vatandaşların işini daha da zorlaştırıyor. Deprem sonrası yiyecek, su battaniye gibi temel ihtiyaçların giderilmesi gerekirken yaşanan Kahramanmaraş depreminin ardından birçok kişi deprem bölgesine yardımın hangi aracılıkla gönderebileceğini araştırıyor.

Deprem bölgesindeki vatandaşlar için yardım yollamak istiyorsanız yapmanız gereken yardım kuruluşlarının telefon numarasına ulaşmak. Bu şekilde yardımınız çok daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde ulaşabilecektir. Özellikle de AFAD ve Kızılay gibi kuruluşlarla bu yardımları güvenilir şekilde deprem bölgesine ulaştırabilirsiniz.