Deprem bölgesinde hırsızlık ve yağma soruşturmasında 48 kişi tutuklandı

Deprem bölgesinde hırsızlık ve yağma soruşturmasında 48 kişi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan büyük afet sonrasında bölgede hırsızlık ve yağma olayları yaşandığı iddia edilmişti.

Türkiye 6 Şubat 2023 tarihinde ilk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ikinci olarak ise Kahramanmaraş Elbistan merkez üslü iki büyük depremle sarsılmıştı. Meydana gelen iki şiddetli deprem büyük bir yıkıma neden olurken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Gaziantep, Hatay, Adana, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde binlere bina çökmüştü.

Depremde can kaybı 20 binin üzerine ulaşırken ne yazık ki bölgeden gelen bazı görüntüler yüreklere bir kere daha ateş düşürmüştü. Bölgede bazı işyerlerinin yağmalandığı iddia edilirken bölgeye giden yardım tırlarının da önlerinin kesildiği ve eşyaların bazı kişiler tarafından çalındığını gösteren videolar sosyal medyada yayımlanmıştı.

KAHRAMANMARAŞ ve 8 İLDE YAĞMA YAPTIKLARI İDDİA EDİLEN KİŞİLER TUTUKLANDI!

Deprem bölgesi adeta taş taş üstünde kalmazken ne yazık ki 10 ilde büyük yıkım yaşanmıştı. Kahramanmaraş'ın yanı sıra büyük yıkım yaşanan bazı illerde yağma ve hırsızlık olaylarının yaşandığı iddia edilmişti. İddialar üzerine başlatılan soruşturmada 8 ilde 48 şüpheli tutuklandı, 7 şüpheli hakkında adli kontrol kararı alındı.

Kahramanmaraş'ta Elbistan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 3 ayrı soruşturmada 5 şüpheliden 3'ünün tutuklandığı, 2'sinin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi. Yine diğer illerde de hırsızlık ve yağma olaylarına karşı soruşturmaların sürdüğü, yağma yaptığı belirlenen kişilere yönelik işlemlerin hızlı bir şekilde tamamlandığı ifade edildi.