Deprem bölgesinde olanlar dikkat! Bakan Bilgin duyurdu! 11759 TL için geri sayım başladı!

Deprem bölgesinde olanlar dikkat! Bakan Bilgin duyurdu! 11759 TL için geri sayım başladı!

Gündemden düşmeyen asgari ücret artırımı mevzusunu değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, deprem bölgesindeki maaş iyileştirmelerini açıkladı. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli yıkıcı deprem felaketinin ardından depremzedelerin yaralarına merhem olabilmek ve deprem bölgelerini bir an önce ayağa kaldırabilmek adına çeşitli destek çalışmaları yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, son günlerde asgari ücret artırımı yapacağına yönelik haberler ile gündeme geldi. Konuşulanlara göre deprem bölgelerinde bulunan işverenlerden SGK prim ödemesi alınmayacak, aradaki fark işçilerin maaşlarına eklenecek.

Depremzede işçilerin maaşlarının yükseltilip yükseltilmeyeceği bir süredir merak konusu olurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Malatya’daki temasları kapsamında 1’inci OSB’de bulunan bir cam fabrikasında sanayiciler ile bir araya gelen Bakan Bilgin, sanayicilerin ve işçilerin taleplerini dinledi. Bilgin, maaş iyileştirmelerine yönelik de önemli bilgiler verdi.

İŞ GÜCÜ KAYBINI DEĞERLENDİRDİ!

Deprem felaketinden büyük ölçüde etkilenen şehirlerden birisi olan Malatya’da sanayiciler ile bir araya gelen ve bölgede üretimin artırılması, sanayicilerin ve işçilerin talepleri gibi konularda değerlendirmelerde bulunan Bakan Vedat Bilgin, önemli açıklamalarda bulundu. Üretimin tekrar başlamasının hayatı da normalleştireceğini belirten Bilgin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Öncelikli sorun iş gücü kaybının olması. Yani çalışan insanların dolayısı ile de iş gücünün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeğin organize edilememesi. Bu konuya yönelik bir hazırlığımız bulunuyor. Hazırlıklarımızı çeşitli vesileler ile duyurdum. Çalışanlarımızım aldıkları asgari ücretin üstünde onlarında bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanması, işverenin ödediği payın işçi maaşına eklenmesi. Çalışmayı son aşamaya getirdi. İlgili kuruluşlar ile maliye ile ve diğer kurumlar ile bitirdikten sonra kamuoyuna da duyuracağız.”

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİNİ HATIRLATTI!

deprem-bolgesinde-olanlar-dikkat-bakan-bilgin-duyurdu-11759-tl-icin-geri-sayim-basladi.png

Asgari ücretli depremzede çalışanların maaşlarının 11 bin 759 TL’ye yükseltileceğini doğrulayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuşmasında kısa çalışma ödeneğine de değindi. Deprem felaketinin hemen ardından işçiler için kısa çalışma ödeneğinin devreye alındığını belirten Bakan Bilgin, bunun iş organize etme kabiliyetinin ve emeğin deprem bölgesinden uzaklaşmasının önüne geçilmesi adına önemli bir katkı olduğunu vurguladı.