Deprem bulutu depremi haber veriyor mu? Deprem bulutlarının sırrı nedir? İşte tüm detaylar…

Deprem bulutu depremi haber veriyor mu? Deprem bulutlarının sırrı nedir? İşte tüm detaylar…

Yaşanan depremlerden sonra birçok kişi, sosyal medya üzerinden bazı paylaşımlar yapmaya başladı. Bu paylaşımlarda, depremden sonra meydana geldiği iddia edilen ve deprem bulutu olarak anılan bulutlar sıklıkla yer aldı.

Son zamanlarda yaşanan deprem felaketlerinin ardından sosyal medya üzerinden ilginç paylaşımlar yapılmaya başlandı. Bu paylaşımlar arasında ise, farklı görünüşlere sahip bulutlar oldukça dikkat çekti. Deprem bulutları olarak anılan bu bulutların, depremi haber verip vermediği oldukça merak ediliyor.

Deprem bulutlarına dair bilim inşalarının kesin bir açıklamaları bulunmuyor. Ancak insanların, yaşanan depremlerin ardından gökyüzünde meydana gelen bulutların deprem bulutu olduğunu iddia etmesi, birçok kişinin bu iddianın doğru olup olamayacağını düşünmesine neden oldu. Peki, deprem sonrası meydana gelen bu bulutlar aslında neyi ifade ediyor?

ESKİ ÇAĞLARA KONU OLMUŞ

thumbs-b-c-0d271b20d4b382c74209bac4407f3f41.jpg

İnsanların deprem bulutu olarak paylaştığı bulutlara dair bilim insanları tarafından net bir açıklama gelmese de Hint bilgin ve astronom olan Brihat Samhita’nın Varahamihira isimli eserinde; tutulmalar, mevsimler, gezegenler ve bulut oluşumlarına değindiği biliniyor. Bunun yanı sıra, günümüzde de bazı bilim insanları deprem ile bulutlar arasında direkt bir ilişki olduğunu ve bulutları inceleyerek depremi önceden bilebileceklerini iddia ediyor.

BULUTLAR ENERJİDEN DOLAYI FARKLI ŞEKİLLERDE GÖZÜKÜYOR

Deprem bulutlarına dair net bilgiler kaynaklarda yer almasa da bu konuya dair bazı varsayımlar bulunuyor. Bu varsayımlardan birisi 2006 yılında Research Gate’de yayınlandı. Research Gate'de 2006 yılında yayınlanan bir araştırmada, deprem öncesi ortaya çıkan enerjinin bulutların iyonlaşmasına neden olduğu ve bu etki ile bir bulutun, diğer bulutlarla birleşemediği için ortaya deprem bulutu denilen ilginç şekillere sahip bulutların meydana geldiğini öne sürülmüştü.