Deprem destek kartı için satışlar başladı! İşte satın alma ekranı

Deprem destek kartı için satışlar başladı! İşte satın alma ekranı

Yaşanan deprem sonrasında başlayan seferberlikte pek çok yardım kuruluşu deprem destek kartı oluşturdu. Peki, deprem destek kartı nasıl satın alınır? İşte detaylar…

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ile Elbistan ilçesi olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, büyük bir faciaya yol açtı. Ortaya çıkan yıkım sonrası tek yürek olan Türkiye’de deprem bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak ve deprem sonrası yaraları sarmak için ciddi bir seferberlik başladı. Seferberliğin köprüsünü kuran yardım kuruluşları için ise dijital deprem destek kartları oluşturuldu.

Türkiye’de hizmet veren pek çok yardım kuruluşu, deprem sonrası harekete geçti. Tam 10 ilde yıkım meydana getiren deprem bölgesi için ihtiyaçlar ortaya çıkmaya devam ederken; aynı zamanda deprem bölgelerine katkı koymak isteyenlerin yardım etmesi de kolaylaştırıldı. AFAD, Türk Kızılay, AKUT, Ahbap, HAYTAP, UNICEF gibi yardım kuruluşlarının dijital deprem destek kartları bu bağlamda oluşturularak, belirli sitelerden satışa kondu.

DESTEK KARTLARI 50 TL’DEN BAŞLIYOR

deprem-destek-karti-icin-satislar-basladi-iste-satin-alma-ekrani.png

Halihazırda AFAD, Türk Kızılay Derneği, AKUT, Ahbap, HAYTAP, TOÇEV, Destekar, UNICEF gibi yardım kuruluşlarının banka hesaplarına yardım göndermek zaten mümkündü. Sivil inisiyatifi büyütmek için harekete geçen yardım kuruluşları, yardımların yapılabilmesini daha kolay hale getirdi. Bu kapsamda dijital kartları oluşturulan AFAD, Türk Kızılay Derneği, AKUT, Ahbap, HAYTAP, TOÇEV, Destekar, UNICEF gibi yardım kuruluşlarına minimum yapılabilecek olan yardım 50 TL olarak belirlendi. Satın alınan yardım kuruluşunun deprem kartı ücreti, hiçbir kesinti olmadan doğrudan derneğin hesabına aktarılıyor.

1.000 TL’YE KADAR ÇIKABİLİYOR

Öte yandan Trendyol, Hepsiburada, Getir gibi çeşitli e-Ticaret sitelerinden satışa konan AFAD, Türk Kızılay Derneği, AKUT, Ahbap, HAYTAP, TOÇEV, Destekar, UNICEF gibi yardım kuruluşlarına yardım etmek için sadece 50 TL’lik yardım kartları oluşturulmadı. Aynı zamanda e-Ticaret platformları 100 TL, 250 TL ve 500 TL gibi yardım kartlarını da oluşturarak, satışa sundu. Dijital olarak banka ve kredi kartları ile satın alınabilecek olan AFAD, Türk Kızılay Derneği, AKUT, Ahbap, HAYTAP, TOÇEV, Destekar, UNICEF gibi yardım kuruluşlarının deprem destek kartlarında maksimum bağış ise 1.000 TL olarak belirlendi.