Deprem kahini dediler “şarlatan” çıktı: Bu kez 8.3 şiddetinde tahminde bulundu!

Deprem kahini dediler “şarlatan” çıktı: Bu kez 8.3 şiddetinde tahminde bulundu!

Sosyal medyada büyük ilgi toplayan Frank Hoogerbeets, 8.3 şiddetinde deprem beklediğini açıkladı ve tahminlerini sıraladı o sıralamada Türkiye de var. İşte detaylar…

Frank Hogerbeets isimli bir adam, sosyal medyada yaptığı deprem tahminleriyle büyük yankı uyandırdı. Hogerbeets, popüleritesini artırınca kendisine “deprem kahini” lakabı takıldı. Fakat özellikle Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremlerden sonra yaptığı tahminlerle kahinlikten “şarlatanlığa” keskin bir düşüş yaşadı. Sosyal medyada kendisinde bu lakapla seslenen kullanıcılar, hiçbir bilimsel veriye dayanmayan tahminlerini dalgaya almaya başladı.

Hogerbeets, son olarak dünyayı 8.3 şiddetinde olacak bir depremle alakalı olarak uyardı. Hogerbeets bu uyarıyı Şili için gerçekleştirdi. 2015 yılından bu yana büyük bir deprem yaşanmayan ülkede, yakın zamanda 8.3’lük bir sarsıntı beklediğini belirten Hoogerbeets, uyarıların içine Türkiye’yi de ekledi.

AFRİKA, PASKALYA ADALARI, TÜRKİYE, AKDENİZ VE HİNDİSTAN’DA DEPREM OLABİLİRMİŞ!

deprem-kahini-dediler-sarlatan-cikti-bu-kez-8-3-siddetinde-tahminde-bulundu.png

Hoogerbeets, son yayınladığı deprem tahmininde Afrika, Paskalya Adaları, Hindistan, Akdeniz ve Türkiye yakınlarında büyük bir deprem beklediğini açıkladı. Şarlatan Hoogerbeets, beklediği şiddeti ise 8.3 olarak belirtti. Hoogerbeets’in tahminini duyanlar “Dünya’da başka yer kalmadı zaten” şeklinde alaycı yorumlar yaptı.

Hoogerbeets, Mart ayının ilk haftası için 8 şiddetinde deprem beklediğini açıklamış fakat tahmini tutmamıştı. Böylece ilk kez bir uzman, tutan tahminiyle değil tutmayanlarla dünyada gündem oldu.

BİNLERCE KİLOMETRE KAREYİ İŞARET ETTİ, O BİLE TUTMADI!

Hoogerbeets, 1 ila 8 Mart arasında Filipinler ve Endonezya açıklarında binlerce kilometre karelik okyanus açığını işaret etmiş ve buralarda deprem olacağını yazmıştı. Hoogerbeets, bu kadar büyük bir alanı işaret etmesine rağmen 8 şiddetinde beklediği depremi tutturamadı.

Tahmini tutmayan Şarlatan, bu kez 17 – 18 Mart dedi o da olmayınca 18 – 19 Mart’ı işaret etti. Başarısızlık üstüne başarısızlığa imza atan “deprem kahini” sosyal medyanın dilinden kurtulamadı. Çoğu kişi, Hoogerbeets’in tutmayacağını bile bile niçin hala tahmin yaptığına anlam veremedi.