Deprem kırmızı eti fena vurdu! Etin kilosu ne kadar oldu? 1 kilo kıyma kaç liraya yükseldi? İşte yanıtı...

Deprem kırmızı eti fena vurdu! Etin kilosu ne kadar oldu? 1 kilo kıyma kaç liraya yükseldi? İşte yanıtı...

Yaşanan deprem felaketi ülkede sosyal ve siyasi olduğu gibi ekonomiyi de fena vurdu. Vatandaşın en değerli besinn kaynağı olan protein bombası kırmızı eti de deprem vurdu. Etin kilosu ne kadar oldu? 1 kilo kıyma kaç liraya yükseldi? İşte yanıtı...

Türkiye 6 Şubat günü adeta asrın felaketine gözlerini açtı. Kahramanmaraş merkezli 7.7. ve 7.6 büyüklüğünde peş peşe gelen depremlerin ardından bir de Hatay depremi ile 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin gelmesiyle adeta facia üstüne facia yaşandı.

kirmizi-et.jpg

Deprem kırmızı eti fena vurdu! Etin kilosu ne kadar oldu? 1 kilo kıyma kaç liraya yükseldi? İşte yanıtı...- Yaşanan felaketlerin 24'üncü gününe geldiğimizde deprem bölgelerindeki vahim durumun etkileri hala sürerken, gıdaya erişimde zorluklar olduğu gibi ekonomik sıkıntılarda ülke genelinde baş gösterdi. En iyi besin kaynaklarının başında gelen kırmızı etin ise güncel fiyatı vatandaşlar arasında gündem konusu oldu.16563177-1200x824.webp

ZAM GELDİ

Zorlu ekonomik süreçlerde kırmızı etin kilosundaki artış vatandaşın belini büktü. Yılbaşında 120 lira olan karkas etin kilosu şu an 170 liraya yükseldi. Yılbaşındaki asgari ücret zammına bir de deprem felaketi eklenince zamlar yüzde 40'lık oranla artış gösterdi.

Dana kıymanın kilosu 200 liranın, kuşbaşının kilosu ise 250 liranın üzerine çıktı. Son 3 haftada gelen zamların nedeni olarak ise deprem gösteriliyor. Ayrıca deprem bölgelerindeki yaşanan felaketin et kesimine engel teşkil etmediği öğrenildi.