Deprem korkusu dışa göç oranını artırdı! Trakya'da konut fiyatları 3 katına çıktı! Stoklar doldu!

Deprem korkusu dışa göç oranını artırdı! Trakya'da konut fiyatları 3 katına çıktı! Stoklar doldu!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından harekete geçen İstanbullular, daha güvenli gördükleri Trakya’ya göç etmeye başladı. İşte ayrıntılar…

Yaklaşık olarak 1 ay önce Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelmiş olan yıkıcı depremler, tüm Türkiye’nin deprem travması yaşamasına sebep oldu. Saniyeler içinde birçok yerleşim yerinin dümdüz olmasına neden olan yıkıcı depremlerin ardından 11 ilde çalışmalar başlatılırken deprem bölgelerinden uzakta oturan vatandaşlar da felaketten psikolojik olarak etkilendi. Oturdukları yapılara güvenmeyen vatandaşlar yapı denetim firmalarının ve belediyelerin kapılarını aşındırmaya devam ederlerken özellikle İstanbul’da hareketli günler yaşanmaya başlandı.

1999 tarihinde meydana gelmiş olan Gölcük depreminden bu yana İstanbul’da yıkıcı depremin daha beklendiğini savunan bilim insanları, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından daha çok dinlenmeye başlandı. Olası İstanbul depreminin Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden çok daha yıkıcı sonuçlara sebep olacağını belirten deprem uzmanları, İstanbul halkını harekete geçirdi. İstanbul’u bırakıp gidemeyen vatandaşlar şehir içinde fay hatlarından uzak yerlere taşınmaya devam ederken şehirden gitme şansı olan vatandaşlar da Trakya’ya akın etti. Son dönemlerin en hareketli zamanını geçiren Trakya emlak sektöründe fiyatların tavan seviyelere ulaştığı görüldü.

EMLAKÇILAR KONUŞTU!

deprem-korkusu-disa-goc-oranini-artirdi-trakyada-konut-fiyatlari-3-katina-cikti-stoklar-doldu.png

İstanbul’da meydana gelme olasılığı oldukça yüksek olarak değerlendirilen deprem, bölge halkını göçe zorladı. Trakya bölgesini hedef olan on binlerce kişi, ilgili bölge hem satılık hem de kiralık konutları kapatmaya başladı. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Edirneli emlakçılar, şehirde ev fiyatlarının 3 kata kadar artmış olduğunu vurguladı. Nüfusta gözlenen bu hormonlu artışın mevcut stokların bitmesine sebep olduğunu belirten emlakçılar, kent merkezlerinde evleri olanların yüksek kiralardan yararlanabilmek için konutunu bırakıp köye taşındıklarını ifade etti.

53 BİNİN ÜZERİNDE İŞLEM!

Son haftalarda yalnızca Kırklareli’nde 8 binden fazla konut için kiralama ve satış işlemlerinin yapılmış olduğunu belirten yetkililer, Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli bölgelerinde depremden sonra toplamda 53 binin üzerinde işlem yapılmış olduğuna dikkat çekti. Edinilen resmi bilgilere göre ise mevcut yapı stokunun yaklaşık olarak yüzde 95’i doldu.