Deprem korkusu emlak sektörünü hareketlendirdi! O kentte kiralık daire sıkıntısı başladı!

Deprem korkusu emlak sektörünü hareketlendirdi! O kentte kiralık daire sıkıntısı başladı!

Deprem felaketinin ardından farklı şehirlere göç etmeye devam eden depremzedeler, bazı şehirlerde kiralık evleri tüketti. İşte o şehirlere ilişkin ayrıntılar…

Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve toplamda 11 şehri etkileyen deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’yi deprem korkusu sardı. Deprem bölgelerinde yaşayan vatandaşlar halen artçı sarsıntılar ile kabusu hatırlamaya devam ederlerken fay hatlarına yakın olan diğer illerde yaşayan vatandaşlar da daha güvenli yerlere gitmenin yollarını araştırmaya başladılar.

Yaşanan deprem felaketinin ardından özellikle senelerdir deprem riskine ilişkin uyarılarda bulunulan İstanbul’da deprem korkusu hakim olmaya başladı. Yaşamlarını daha güvenli yerlerde sürdürebilmek adına fay hatlarından uzak olan şehirlere göç etmeye başlayan vatandaşlar, özellikle Trakya bölgesinde emlak sektörünün hareketlenmesine yol açtı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan sektör temsilcisi, kiralık dairelerin nerede ise tükendiğine dikkat çekti.

KIRKLARELİ’YE REKOR GÖÇ!

deprem-korkusu-emlak-sektorunu-hareketlendirdi-o-kentte-kiralik-daire-sikintisi-basladi-2.jpg

Hem depremzedeler hem de deprem korkusu ile karşı karşıya kalan İstanbullular, fay hatlarından uzak olan şehirlere göç etmeye başladı. Bu noktada vatandaşlar tarafından en çok tercih edilen şehirlerden birisi de Kırklareli oldu. Yaşanan hareketliliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Satış Temsilcisi Özgür Gömlekli, şu ifadeleri kullandı: “Kırklareli 4’üncü derece deprem bölgesinde yer aldığı için güvenilir şehirler arasında gösteriliyor. Bu yüzden de özellikle İstanbul ağırlıklı gayrimenkul taleplerinde ve kiralık daire taleplerinde ciddi oranda artışlar yaşandığını görüyoruz. “

GAYRİMENKUL SAHİPLERİNE SESLENDİ!

Özellikle bahçeli, müstakil evlere talebin çok yoğun olduğunu ifade eden Gömlekli, bu durumdan istifade ederek kira artışına giden gayrimenkul sahipleri için de şunları söyledi: “Bu durumdan ötürü zaman zaman yüksek kira ücretleri talep edilebiliyor. E tabi bu da ister istemez ev sahipleri ile kiracılar arasında gerginliklere sebep oluyor. Fiyatları anormal derecede artıran gayrimenkul sahiplerini bizler portföyümüzden çıkardık. Kırklareli’ndeki gayrimenkul sahiplerine çağrımız biraz daha vicdanlı olmaları ve kira fiyatlarını makul seviyelerde tutmaları yönünde olacak. Şu an şehrimizde nerede ise hiç kiralık daire kalmadı.”

Yeni yerleşim yerlerinin kurulması ve altyapılarının da sağlanması gerektiğini belirten Gömlekli, bu tip problemlerin o zaman ortadan kalkacağına da işaret etti.