Deprem profesörü felaket olur diyerek uyardı! Deprem beklenen iller son dakika 2023 listesini açıkladı

Deprem profesörü felaket olur diyerek uyardı! Deprem beklenen iller son dakika 2023 listesini açıkladı

Kahramanmaraş depremini nokta atışı ile doğru bilen Bilim Akademisi üyesi ve yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, deprem beklenen şehirler listesi 11 ili açıkladı.

Deprem profesörü felaket olur diyerek uyardı! Deprem beklenen iller son dakika 2023 listesini açıkladı - 6 Şubat Kahramanmaraş depremi ile Türkiye büyük bir yıkıma uğrarken Bilim Akademisi üyesi ve yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, canlı yayında yeni açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş bölgesinde yaşanacak büyük bir depreme Türkiye’de Deprem-Az Gittik Uz Gittik kitabı ile yer veren ve sosyal medyadan sık sık bu bölgede çok büyük bir deprem olacağı uyarısında bulunan Naci Görür yeni deprem riski yüksek bölgeler hakkında açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin pek çok bölgesinde aktif fay hattı olduğunu belirten Prof. Naci Görür yaşanan depremin bazı fay hatlarını tetiklemiş olabileceği uyarısında bulundu.

DEPREM BEKLENEN YERLER SON DAKİKA AÇIKLAMASI GELDİ!

Prof. Naci Görür yapmış olduğu açıklamasında "Türkiye’de deprem konusunda en tehlikeli bölgelerden biri Marmara Bölgesi. Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu, Marmara Denizi’nin kuzey kesiminden geçiyor. İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları bu sebeple riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler.

İzmir aynı şekilde riskli. Daha önce konuşsaydık ‘Kahramanmaraş’ derdim. Bunu bugün yaşıyoruz. Hakkâri bir diğer ilimiz... Erzincan ile Bingöl iline bağlı Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu fayında da deprem öngörüyoruz. Adana Havzası ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki faylarda da stres artmış olabilir" diyerek yaşanan depremin bazı fay hatlarını tetiklemiş olabileceği uyarısında bulundu.

DEPREM BEKLENİYOR MU SON DAKİKA 2023, BÜYÜK DEPREM BEKLENEN YERLER İLLER HANGİLERİ?

Prof. Görür yapmış olduğu yorumunda “Türkiye’de deprem konusunda en tehlikeli bölgelerden biri Marmara Bölgesi. Kuzey Anadolu fayının kuzey kolu, Marmara Denizi’nin kuzey kesiminden geçiyor. İstanbul ve Tekirdağ yerleşim alanları bu sebeple riskli bölgeler. Ayrıca Kuzey Anadolu fayının güney kolu çevresindeki Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edremit de deprem beklediğimiz bölgeler.

İzmir aynı şekilde riskli. Daha önce konuşsaydık ‘Kahramanmaraş’ derdim. Bunu bugün yaşıyoruz. Hakkâri bir diğer ilimiz... Erzincan ile Bingöl iline bağlı Karlıova ilçesi arasındaki Yedisu fayında da deprem öngörüyoruz. Adana Havzası ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki faylarda da stres artmış olabilir" diyerek deprem riski artan 11 ili açıkladı. Bu illerde acilen binaların sağlamlıklarının kontrol edilmesi gerektiği belirtildi.