Deprem uzmanı Naci Görür Adanalılara çağrıda bulundu!

Deprem uzmanı Naci Görür Adanalılara çağrıda bulundu!

Depremin ilk gününden bu yana pek çok açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Naci Görür, yaptığı son açıklama ile birlikte Adana'da yaşayan vatandaşlara seslendi.

6 Şubat tarihinde yaşanan depremin ardından pek çok vatandaş tedirginlik ile evlerine bile zor girer konuma geldi. Konu hakkında uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar büyük önem taşırken son olarak deprem uzmanı Naci Görür Adana'da yaşayan vatandaşlara bir çağrıda bulundu. Depremin ardından evlerine girmeye korkan vatandaşların bulunduğunu ifade eden Görür, evlerinin kontrolünün sağlanmasının ardından rahat bir şekilde evlerine girebileceklerinden bahsetti.

ADANALILARA ÇAĞRIDA BULUNDU!

Depremin ardından artçı depremlerin hala bulunduğu bilinirken bunun yanı sıra Naci Görür daha önce yaptığı açıklamalarda da özellikle Adana'da yaşayan vatandaşların da dikkatli olması gerektiğinden bahsetti. Konu hakkında yapılan bu açıklamaların ardından da pek çok vatandaş evlerine tedirginlik nedeni ile giremediğinden bahsetti.

Yaşanan bu olayların ardından konu hakkında açıklamalarda bulunan deprem uzmanı Naci Görür sosyal medya hesabından,

"Arkadaşlar, lütfen biraz da beni anlayın. Hepinizin acısına, endişesine saygı duyuyorum ama , binlerce kişi bana defalarca yazıp aynı şeyleri soruyor, açıklama istiyor. Yanlış anladığı veya anlamadığı halde sitem ediyor, az da olsa kimileri saygı sınırını zorluyor. Şimdi Adana Milletvekili meslektaşım Sayın Müzeyyen Şevkin ile konuştum. Adanalı kardeşlerim evlerine girmemekte direniyorlarmış. Arkadaşlar, eğer evinizde hasar yoksa, AFAD veya Belediye yetkilileri bir sorun görmüyorsa lütfen onlara uyun ve evlerinize dönün.

Bilim insanları olarak bizler hükümeti, yerel yönetimleri ve halkı görevimiz gereği uyarabiliriz. Tıpkı Elazığ depreminden sonra Maraş konusunda uyarı yaptığımız gibi. Maraş depremi olduktan sonra güney alanların Adana ve Antakya yörelerinin de özenli olması gerektiği hususunda yetkilileri uyardık. Bu illa orada şu zamanda şöyle deprem olacak demek değildir. Bilinçli olmak, hazır olmak, yanlış davranmamak demektir. Sevgiyle." ifadelerine yer verdi.

Bu açıklamalar ile birlikte de evlerin yetkili kişiler tarafından kontrolünün sağlanmasının ardından evlere dönülebileceğinin altını çizdi.