Deprem uzmanı Naci Görür'den korkutan tespit! İki bölgede 7'nin üzerinde deprem bekleniyor!

Deprem uzmanı Naci Görür'den korkutan tespit! İki bölgede 7'nin üzerinde deprem bekleniyor!

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından yakından takip edilmeye başlanan Prof. Dr. Naci Görür, şiddetli deprem beklentisi oluşan bölgeleri açıkladı. İşte Görür’ün endişe veren açıklamaları…

Hem Twitter hesabı aracılığı ile yaptığı paylaşımlarda hem de katıldığı canlı yayınlarda Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu sık sık hatırlatan ve fay hattı geçen bölgelere yönelik uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinden sonra yakından takip edilmeye başlandı. Aylar önce katılmış olduğu bir canlı yayında Kahramanmaraş ve çevresine dikkat çeken ve o bölgelerde yıkıcı bir depremin beklendiğini vurgulayan Görür, bu tahmininin doğru çıkmasının üzerine son dönemlerde en çok takip edilen isimler arasında yer aldı.

Özellikle Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremlerin ardından hem yetkilileri hem de vatandaşları daha sık uyarmaya başlayan Prof. Dr. Naci Görür, yeni açıklamalarda bulundu. Aktif fay hattının olduğu yerlere dikkat çeken Görür, özellikle iki bölge için şiddetli depremlerin beklendiğini ifade etti. Görür’ün açıklamaları vatandaşları oldukça endişelendirdi.

O BÖLGELERİ UYARDI!

deprem-uzmani-naci-gorurden-korkutan-tespit-iki-bolgede-7nin-uzerinde-deprem-bekleniyor.png

Geçtiğimiz akşam bir canlı yayına konuk olan Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Fay hattının aktif olduğu bazı bölgelere ilişkin uyarılarda bulunan Görür, Çorum’un tam olarak Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde olduğunu vurguladı.

Şu an için beklenenin Marmara depremi olduğunu belirten Görür, ek olarak iki ayrı bölgeye de dikkat çekti. Erzincan- Karlıova arasında olan Pülümür’de yaklaşık olarak 7.4 şiddetinde bir depremin beklendiğini ifade eden Görür, “Bunu zaten hep söylüyoruz” diyerek uyarılarını yineledi. Açıklamasının devamında Tunceli- Pülümür bölgesine de dikkat çeken Görür, burada da 7.4’lük bir depremin olma olasılığının bulunduğunu ifade etti.

6 ŞUBAT’TAN DERS ALINMALI!

Hatalı kentler inşa etmenin en güzel örneğinin deprem bölgelerinde olduğunu ifade eden Görür, “Bunların hiçbiri kader değil” çıkışında bulundu. Zaten deprem bölgesi olduğu bilinen alanlara yapıların inşa edilmesinin depremin sonuçlarını ortaya koyduğunu ifade eden Görür, 6 Şubat tarihinde yaşanan yıkıcı deprem felaketine değindi. 6 Şubat gününün bir milat olmasını dilediğini belirten görür, “Bu bir beka sorunudur” açıklamasında bulundu. Görür, “Eğer milat olmaz ise Türkiye Cumhuriyeti özgür ve bağımsız olarak geleceği olmayan bir devlet durumuna düşer” ifadelerini kullandı.