Depremden yakınan vatandaşa tepkisi gündem oldu! Ak Partili Canikli o an attığı mesajları gösterdi!

Depremden yakınan vatandaşa tepkisi gündem oldu! Ak Partili Canikli o an attığı mesajları gösterdi!

Gaziantep'te enkaz altındaki yakınlarını bekleyen bir vatandaşın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye deprem bölgesine neden yardım gelmediğini sormasıyla Canikli'nin tepkileri gündem olmuştu.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem etkisini sürdürmeye devam ederken birçok can kaybı yaşandı. Yaralılar hala enkaz altından çıkarılmaya çalışılırken yardım ekipleri ve vatandaşlar canla başla kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Depremden etkilenen şehirler arasında yer alan Gaziantep'te enkaz altındaki yakınlarını bekleyen bir vatandaşın AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye deprem bölgesine neden yardım gelmediğini sormasıyla Canikli'nin tepkileri gündem olmuştu.

Kahramanmaraş merkezli deprem beraberinde 10 ili etkisi altına alırken yıkılmadık bina neredeyse az denecek kadar. Valilikler ve belediye başkanlarından açıklamalar gelmeye devam ederken ADAF ve Kızılay kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

O GÖRÜNTÜLER HAKKINDA KONUŞTU!

Depremin meydana geldiği illerden birisi de Gaziantep olurken enkaz bölgesinde yakınlarını bekleyen bir vatandaşın isyan ederek deprem bölgesine neden hala yardım gelmediğini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli'ye yöneltmesi üzerine sadece telefonuna bakan ve vatandaşa yanıt vermeyen Canikli'nin tavırları çok konuşuldu.

Vatandaşın deprem bölgesine yardım gelmemesiyle ilgili isyanına yanıt vermeyen ve telefonunu eline alarak vatandaşı yanıtlamayan Canikli tavırlarının gündem olmasının ardından İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı'ya vatandaş talebi üzerine attığı mesajları gösterdi.

ÇATAKLI'YA ATTIĞI MESAJLARI GÖSTERDİ!

Deprem bölgesine yardım istediği mesajları paylaşan Canikli yazılı açıklamada bulunurken Canikli açıklamasında "Bir takım medyada; özellikle de sosyal medyada dün afet bölgesindeki çalışmalarımız esnasındaki bir görüntü üzerine kurgulanarak ve acımasızca çarpıtılarak, vatandaşlarımızla ilgilenilmediğini ima eden mesnetsiz iddialar yer almıştır. 07.02.2023 günü, arama-kurtarma çalışmalarına destek amacıyla yaptığımız ziyaretler çerçevesinde saat 02.27 civarında, çarpıtılan görüntünün paylaşıldığı alanda vatandaşımızın vinç talebini karşılamak ve bölgenin takviye destek ihtiyaçlarına yönelik koordinatör sorumlusu Sayın İsmail Çataklı'ya WhatsApp mesajı göndermeye çalışıyordum.'' ifadelerine yer verdi.

vatandaslarin-yardim-talebine-sessiz-kalmisti-15614134-5896-m.jpg

Videonun kurgu olduğu ve çarpıtıldığını söyleyen Canikli açıklamalarına ''Öncesinde vatandaşımızın talebini dinledim ve sonra talebini koordinasyon merkezine aktarmaya çalıştığım andaki görüntüler çarpıtılarak kurgulanmış öncesi ve sonrası yansıtılmamıştır. Bu alandan hemen sonra ziyaret ettiğimiz ve arama kurtarma çalışması yapılan başka bir alanda 2 adet vinç olduğunu görünce, saat 02.54'te koordinasyondan sorumlu Sayın İsmail Çataklı'ya mesaj gönderdim. Nitekim bir sonraki noktadaki vinçlerden bir tanesi vatandaşımızın talep ettiği alana kaydırılmış ve vatandaşımızın talebi yerine getirilmiştir. Haberlere konu olan tweet serisinde de sorunun çözüldüğüne dair mesajlar yer almaktadır.'' şeklinde devam etti.

''GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR''

İsmail Çataklı'ya attığı mesajı paylaştığı yazılı açıklamasında Canikli ''Yardım sürecini o an ivedi şekilde çözmek için vatandaşlarımızın yaralarını sarmak asli görevimizdir. Birbirimize daha çok kenetlenmemiz gereken bu günlerde acımasızca olayın gerçeği araştırılmadan tarafıma sorulmadan sosyal medya dedikodusu üzerinden habercilik yapmak toplumumuzu daha da incitecek mesajlar vermek gazetecilik değildir. Sözlerin tükendiği bu acılı günlerimizde herkes sağduyulu bir şekilde millet olma bilinci ile asli görevlerini en doğru biçimde yapmasına her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Gün birlik olma günüdür" dedi.