Depremin 9. gününde can kaybı sayısı kaç oldu? İşte asrın felaketinde son durum...

Depremin 9. gününde can kaybı sayısı kaç oldu? İşte asrın felaketinde son durum...

Kahramanmaraş merkezli depremde Türkiye'nin 10 ili adeta yerle bir oldu. 6 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen depremin 9'uncu gününde de arama kurtarma ekipleri hala enkaz altındaki vatandaşlar için mücadele veriyor. Peki can kaybı kaça yükseldi? Yanıtı...

6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 9 saat arayla gerçekleşen depremler Türkiye'yi adeta sarstı. 3 ay süre ile OHAL kararı çıkarıldı ve Milli yas ilan edildi. Dünyanın bir çok bölgesinden Türkiye'ye yardımlar yapıldı ve ülkenin tüm vatandaşları, arama kurtarma ekipleri ile birlikte mücadele verdi.

0x0-turkiye-3-metre-hareket-etti-deprem-koca-kitayi-kaydirdi-her-sey-30-saniyede-yasandi-1675763566198.jpg

AFAD'ın açıklamalarına kulak kesilerek can kaybı sayısının gün geçtikçe arması ise ülkede adeta yas yaşanmasını gözler önüne serdi. AFAD'dan gelen en son ki verilere göre depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 31 bin 643’e yükseldiği açıklandı.

1676336302524-kapakdepremkapak-11.jpg

7,7 büyüklüğündeki depremin derinliği 7 kilometre olarak ölçüldü, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, yaklaşık 180 km’lik bir kırık meydana geldiği bilgisini paylaştı.

Denetime tabi kamu binaları depremde yerle bir oldu. İskenderun ve Antakya’daki devlet hastaneleri, Hatay’daki polis evi, havalimanları ve otoyollar, kullanılamaz hale geldi. Arama-kurtarma ekiplerinin çalışmaları, aralıksız sürüyor.