Depremzede çiftçilerin dikkatine! Telef olan hayvanlar ayni olarak karşılanacak!

Depremzede çiftçilerin dikkatine! Telef olan hayvanlar ayni olarak karşılanacak!

Deprem felaketinde hayvanlarını kaybetmiş olan çiftçiler için yeni bir karar alınmış olduğunu belirten Tarım ve Orman Bakanlığı, o kararı Twitter üzerinden duyurdu. İşte ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi 11 ilde yüz binlerce binanın hasar almasına, on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine ve yine yüz binlerce kişinin de yararlanmasına sebep olurken hayvanların da telef olmasına yol açtı. Bu durum geride kalan çiftçilerin geleceğe dair besleyebilecekleri tüm umutları kuruturken Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama geldi.

Resmi Twitter hesabı aracılığı ile yeni bir paylaşım yayınlayan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, deprem felaketinde hayvanları telef olmuş olan afetzede çiftçilere ayni desteklerin verileceğini duyurdu.

TARIM VE ORMAN BAKANINDAN DEPREMZEDE ÇİFTÇİLERE DESTEK PAYLAŞIMI!

depremzede-ciftcilerin-dikkatine-telef-olan-hayvanlar-ayni-olarak-karsilanacak-2.jpg

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, dün akşam saatlerinde Twitter hesabı aracılığı ile yeni bir paylaşım yayınladı. Kirişci, deprem felaketinden etkilenen ve hayvanlarını kaybeden depremzede çiftçilere, şu sözler ile seslendi: “Depremden etkilenmiş olan 11 ilimizde hayvanları telef olan çiftçilerimizin zararlarını bakanlığımızca ayni olarak karşılayacağız. Elleri öpülesi çiftçilerimizin her daim yanlarında olduk, bundan sonrada yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

ÇİFTÇİ DESTEKLERİNİ DUYURDU!

Geçimlerini hayvancılık ile sağlayan ancak deprem felaketi sebebi ile hayvanlarını kaybeden tüm çiftçilere destek verileceğini ifade eden Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, destek hizmetine ilişkin detayları da paylaştı. Bakan Kirişci tarafından paylaşılmış olan bakanlık kararında şu ifadelere yer verilmiş olduğu görüldü: “Küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin telef olan hayvanlarının sayısı kadar küçükbaş ve büyükbaş, kanatlı hayvan yetiştiricilerimizin telef olan hayvanlarının sayısı kadar kanatlı hayvan, arıcılarımızın zarar gören kovanlarının sayısı kadar da arılı kovan, bakanlığımız tarafından bedelsiz bir şekilde karşılanacaktır.”

Açıklamanın devamında arıcılık ile uğraşan çiftçiler için ayrı bir parantez açmış olan Tarım ve Orman Bakanlığı, bu kapsamda depremden etkilenmiş olan 11 ilde bulunan 12 bin arıcının 1 milyon 483 bin kovanı için talep edilen acil şeker ihtiyaçlarının da en hızlı şekilde karşılanacağını bildirdi.