Depremzedelere yardım gönderecekler aman dikkat! Dolandırıcılık uyarısı yapıldı

Depremzedelere yardım gönderecekler aman dikkat! Dolandırıcılık uyarısı yapıldı

Türkiye yaşanan büyük deprem felaketi sonrası tek yürek olurken deprem bölgesine yardım yağmuru başlamıştı. Ne yazık ki yapılan yardımlar dolandırıcıların devreye girmesine neden oldu.

Depremzedelere yardım gönderecekler aman dikkat! Dolandırıcılık uyarısı yapıldı - 6 Şubat 2023 Pazartesi günü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 şiddetindeki depremle güne uyanan Türkiye tarihinin en büyük felaketlerinden birini yaşamıştı.

Aynı gün bu sefer Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki deprem ile yaşanan felaketin boyutu büyürken toplam 10 ilde büyük bir yıkım yaşanmıştı. Ne yazık ki depremin üzerinden geçen uzun süreye rağmen halen pek çok mahalleye ve köylere yardım ulaştırılamazken Türkiye tek yürek haline gelmiş, deprem bölgelerine yardım yağmuru başlatılmıştı.

DEPREM BÖLGESİNE PARA BAĞIŞI YAPMAK İSTEYENLERE AFAD DOLANDIRICILIĞI UYARISI!

Yaşanan depremin büyüklüğü günün ilk ışıkları ile gözler önüne serilirken depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ın yanı sıra Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Osmaniye, Adana, Malatya, Kilis ve Hatay illerinde de büyük bir yıkım yaşanmıştı. Yaşanan büyük yıkım sonrasında bölgeye yoğun bir bağış yardımı başlarken yardımların büyük bölümü AFAD üzerinden yapılıyordu.

afad-yardim-dolandiricigil.jpg

Yapılan para yardımının miktarı her geçen gün artarken internet dolandırıcıları bir kere daha devreye girdi. Ne yazık ki vatandaşların iyi niyetini suistimal etmek isteyen kişiler sahte AFAD sitesi kurarak vatandaşın kredi kartı bilgilerini ele geçirmeye çalışıyorlar. AFAD ismi kullanılarak açılan sitede yukarıda adres çubuğunda yer alan bilgiye dikkat edilmesi gerekiyor. Gerçek AFAD sitesinde arama bölümünde AFAD GOV TR ibaresinin yer alması gerekiyor.