Devletten çocuklu annelere destek ödemesi!

Devletten çocuklu annelere destek ödemesi!

Annelere müjde! Sürekli gündemde olan destek ödemelerine bir yenisi daha ekleniyor. Bu destek ödemesi ise çocuğu olan ve çalışmayan anneler için. Çocuğu olması sebebi ile maddi sıkıntı çeken ve çalışamayan annelere destek ödemesi yapıyor.

Alınan son habere göre çocuğu olması sebebi ile herhangi bir işte çalışamayan annelere güzel haber geldi. 0-15 yaş arasında çocuğu olan ve çalışamayan annelere destek ödemesi yapılacak. Ekonominin geldiği sıkıntılı noktadan artık ailelerde bir tek kişinin çalışması yetersiz kalırken çocuğu olup çalışamayan annelere devletten destek geldi.

Devlet çalışamayan, ev gelirine destek sağlayamayan annelere destek ödemesi yapacak. Peki bu destek ödemesi ne kadar yapılacak? Hangi koşullara sahip annelere yapılacak? Başvurular hangi kurum üzerinden yapılacak? Tüm detaylar haberimizde.

Devletten çocuklu annelere destek ödemesi

Çocuğu olması hasebi ile çalışamayan annelere müjdeli haber verildi. Devlet tarafından annelere tam destek. Çocuğu olması sebebi ile çalışamayan ve ev ekonomisine katkı sağlayamayan ailelere geçim sıkıntısını biraz olsun hafifletecek bir imkân sunuluyor. İŞKUR üzerinden başvurularını yapacak annelere destek ödemesi verilecek.

İŞKUR üzerinden annelere destek programına katılmak isteyen annelere işsizlik ödemesi gibi birçok ödeme yapılacak. Yine çalışmak isteyen annelere ise bakım parası, iş parası, maaş parası gibi farklı seçeneklerde ödemeler yapılacak.

İŞKUR üzerinden başvuruları yapılacak anne projesi kapsamında öncelik çalışmak isteyen ve aile ekonomisine katkı sağlamak isteyen annelerin olacak. Bu anneler önce iş öğretilerek farklı iş alanlarında istihdam edilmesi sağlanacak. Anne projesi kapsamında yapılacak olan desteğin ücret miktarları ne kadar olacak?

Destek ödemesi ücretleri ne kadar?

İŞKUR üzerinden karşılanacak destek ile annelere günlük 95 lira ödeme sağlanırken 400 lira da aylık maaş bağlanacak. Bu desteklerden ayrı ek olarak ise 2870 lira aylık ile İŞKUR vasıtası ile iş ayarlanacak. Bunların yanı sıra da çalışma hayatına ek olarak bakıcı masrafları kapsamında ailenin durumuna ek olarak alık 8.500 TL’ye kadar ödenek sağlanacak.