Dicle Nehri’nde 3 can kaybı: Kardeşler boğuldu
Diyarbakır’da sıcak havadan bunalan 3 kişi, serinlemek için girdikleri Dicle Nehri ve gölette boğuldu. 2’si kardeş olan kurbanların cenazeleri adli tıp kurumuna götürüldü.
Diyarbakır’da sıcak havadan bunalan vatandaşlar, serinlemek için Dicle Nehri ve göletlere akın etti. Ancak bu serinleme arayışı, 3 kişi için ölümle sonuçlandı. Eğil ve Çınar ilçelerinde meydana gelen boğulma olaylarında, 2’si kardeş 3 kişi hayatını kaybetti.
Eğil ilçesine bağlı Selman Mahallesi’nde yaşayan Rıdvan Akdemir (28) ve İbrahim Akdemir (24) kardeşler, piknik yapmak için Dicle Nehri kenarına gittiler. Burada serinlemek için nehre giren kardeşler, bir süre sonra akıntıya kapıldılar. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kardeşler, sudan çıkartıldıklarında hayatlarını kaybetmişlerdi. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından cenazeler, otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.
Çınar ilçesine bağlı Alancık Mahallesi’nde de benzer bir olay yaşandı. Süleyman Özdoğan (17), serinlemek için girdiği gölette boğuldu. Özdoğan’ın cesedi, çevredekilerin yardımıyla sudan çıkartıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Özdoğan, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Özdoğan’ın cenazesi de adli tıp kurumuna gönderildi.
Diyarbakır’da son günlerde artan sıcaklıklar nedeniyle vatandaşlar, nehir ve göletlere yöneliyor. Ancak bu serinleme arayışları, bazen ölümcül sonuçlar doğuruyor. Yetkililer, vatandaşları akarsu ve göletlere girmemeleri konusunda uyararak, can güvenliği için tedbirli olmalarını istiyor.