DİKKAT! Sabah aracınızı bu halde bulabilirsiniz! Türkiye'de daha önce olmayan hava olayı yaşanacak! 21 il için uyarı...

DİKKAT! Sabah aracınızı bu halde bulabilirsiniz! Türkiye'de daha önce olmayan hava olayı yaşanacak! 21 il için uyarı...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) daha önce Türkiye'de gerçekleşmemiş bir hava olayını duyurarak vatandaşa uyarılar yaptı.

MGM tarafından yapılan bugünkü hava tahminleri korkutucu oldu. Türkiye'de göz gözü bu şekilde görecek denilerek yaşanacak hava olayları hakkında MGM tarafından önemli açıklamalar yapılarak il il nelerle karşılaşılacağı belirtildi.

7x6nudwjwkm3keu8foppjg.webp

DİKKAT! Sabah aracınızı bu halde bulabilirsiniz! Türkiye'de daha önce olmayan hava olayı yaşanacak! 10 il için uyarı...- Meteoroloji Genel Müdürlüğü bir çok il özelinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu için toz taşınımı uyarısı yaptı. Bu tozların etkiyle bazı bölgelerde hafif yağmurlar, çamurlu yağabilir. Hatay, Mersin ve Adana'nın kıyı kesimlerinde ise çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı dikkatli olunması belirtildi.

Ayıca bölgesel olarak bakıldığında, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yarın Marmara, Ege Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir,Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği vurgulandı.

ÇIĞ TEHLİKESİ VE TOZ TAŞINIMIbu9a97gk0q4noa-ozxyzg.webp

Doğu Anadolu Bölgesi için önemli toz taşınımı etkili hava olayları dikkat çekti. MGM uyardı, Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da toz taşınımı bekleniyor.

MGM tarafından Adıyaman, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Batman, Şırnak, Ardahan ve Iğdır için sarı kodlu uyarı yapıldı.

DEPREM BÖLGELERİNDE HAVA NASIL OLACAK?hucthoerqkquufx3snowjg.webp

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen deprem bölgelerinde ise MGM'den yapılan uyarı da Hatay, Mersin ve Adana'nın kıyı kesimlerinde çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı dikkatli olunması hususunda bildiri yapıldı.

Beş büyük kentte de yağmur var, İzmi̇r, Ankara ve Bursa'da yağmur kuvvetli̇ yağıyor, İstanbul 10, Ankara ve Bursa 13, İzmi̇r 14, Antalya 18 derece. ece

Marmara daha da soğudu, hi̇ssedi̇len sıcaklik 8 i̇la 10 derecelerde. Yağmur uzun zaman sonra sağanak şekli̇nde yağacak. acak

İç Anadolu sert lodosla yi̇ne ilik, Konya 16, Ni̇ğde 18 derece. öğleden sonra Eski̇şehi̇r, Kırşehi̇r, Yozgat boyunca yağmur kuvvetlenecek. enecek

Ege'de de uzun aradan sonra kuvvetli̇ sağanaklar var, su baskını ri̇ski̇ne di̇kkat! Deni̇zli̇ 14, Muğla ve Afyon 13 derece. pazartesi̇ kıyılarda hava açacak. açacak

Akdeni̇z ve Güneydoğu çöl tozlarıyla bulutlu, sıcaklık yüksek, Adana 23, Hatay 22, Gazi̇antep 18 derece. Pazartesi̇ deprem bölgesi̇nde sağanak yağmur ve şi̇ddetli̇ rüzgar olumsuzluk yaratabi̇li̇r.

Karadeni̇z'deki̇ sağanaklar pazartesi̇ doğu Karadeni̇zde şi̇ddetlenecek. Pazartesi̇ hava daha da soğuyor, yaylalara sulu kar yağacak. Doğu Anadolu'da Erzurum hafi̇f kar yağışlı 5, Malatya bulutlu, 18 derece. Pazartesi̇ şi̇ddetli̇ lodos olumsuzluk yaratabi̇li̇r. .