Dikkat yarın yoğun kar yağışı geliyor! Meteoroloji özellikle 14 il için uyarıda bulundu

Dikkat yarın yoğun kar yağışı geliyor! Meteoroloji özellikle 14 il için uyarıda bulundu

Bu sene kış geç geldi diye şikayet ederek kar yağışını bekleyenler müjde. Kar yağışı o ilde yoğun yaşanacak. Kar kalındığı 20 santimetreyi bulacak.

Dikkat yarın yoğun kar yağışı geliyor! Meteoroloji özellikle 14 il için uyarıda bulundu: 2023 Ocak ayında olmamıza rağmen kar yağışı hala yoğun olarak yaşanmadı. Kar yağışını sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar ne zaman yağış olacağı ile ilgili açıklamaları yakından takip ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınlamış olduğu hava durum tahmin raporlarını yakından takip eden vatandaşlar kar yağışı için gün sayıyor. Meteoroloji açıklama yaptı. Özellikle 14 il için lapa lapa kar yağışı uyarısında bulundu. Bu iller Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama ile açıklandı.

YARIN 14 İLDE LAPA LAPA KAR YAĞIŞI OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada yarın için 14 ile uyarılarda bulundu. Yarın sabah saatlerinde başlayacak olan kar 14 ilde etkili olacak. Bu iller Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. İşte o iller;

"Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari, Van, Tunceli, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkari" Bu illerde yarın sabah saatlerinden itibaren yoğun kar yağışı bekleniyor.

KAR KALINLIĞI 20 SANTİMERTEYİ BULACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamada İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışının yarın sabah başlayacağı açıklandı.

Buna göre yarın sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van gibi şehirlerde kar yağışı yaşanacak. Bu illerde kar kalınlığı ise 10 santimetre ile 20 santimetre arasında olurken Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde ise yoğun kar yağışı yaşanacak ve kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacağı müdürlük tarafından açıklandı.