Dışardaki zafer içeridekileri korkuttu
ABD’li askeri uzmanlarca asgari iki yıldır eğitilen hatta her hafta medya da mezuniyet haberleri dahi konu olunan terör örgütü YPG’nin sadece iki gün süren TSK operasyonuyla bertaraf olması ABD ve Fransa kadar içerde ki işbirlikçilerini de korkuttu.
Önceki gün yeni bir Kobane provokasyonu deneyen HDP’ye çok sert cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisiyle güzergah değiştirenlerin şimdi ki yöntemi başta Ak Partili vekiller olmak üzere meclis için de gönderdikleri korsan bildiri oldu.
İŞBİRLİKÇİLERİ KORKU SARDI
Söz de savaş karşıtı bu bildiriye imza atan ve büyük çoğunluğu HDP vekillerinin oluşturduğu isimler Türkiye’nin meşru savunma kaygılarını dahi iç politikada gerginlik malzemesi yapmaktan çekinmeyeceklerini gösterdiler. Söz de DAEŞ karşıtı ABD destekli terör örgütü uzantılarının daha kara unsurlarımızın bile tam olarak intikal etmeden dağılmasıyla içerdeki işbirlikçilerin yaşadığı paniği de gözler önüne serdi.
Her nedense terör örgütü PKK/YPG’nin hiçbir provokasyonunda karşıt bildiriye imza atmayan bu kişilerin, Türkiye’nin sınırlarını korumak, yeni mülteci akınlarının önüne geçmek ve Suriyen’nin toprak bütünlüğünü korumak için uluslararası hukuktan elde ettiği meşru müdafaa hakkını kullanmasını sabote etmeleri amaç ve hedeflerini de aşikar etmektedir.
HDP’NİN İKİRCİKLİ TUTUMU
Şimdi sokakta ki vatandaşın en çok merak ettiği ise İngiliz medyasınca ortaya çıkarılan DAEŞ’in tahliyesine göz yuman YPG’ye karşı her hangi bir bildiri yayınlamayan HDP’nin bu ikircikli tutumunun ABD ve Fransa tepkisinden hemen sonraya denk gelmesinin acaba uluslararası muhataplarınca bir etkisinin olup olmadığıdır.