Disney 7000 çalışanı kovuyor: Yaz başında toplu işten çıkarma tamamlanacak!

Disney 7000 çalışanı kovuyor: Yaz başında toplu işten çıkarma tamamlanacak!

Amerika merkezli faaliyet gösteren Disney, 7000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Toplu işten çıkarmalar, yaz başında sonlanmış olacak. Disney CEO’su Bob Iger, büyük kıyımın tarihlerini detaylandırdı ve Disney’in bir sonraki adımına dikkat çekti.

ABD’deki dev markaların toplu işten çıkarma kararlarına bir yenisi de Disney’den geldi. Geçtiğimiz günlerde META, Microsoft ve Amazon’un açıkladığı toplu işten çıkarmalar dünya çapında büyük yankı uyandırmıştı. METE ve Microsoft 10 bin çalışanın işine son vereceğini, bunun şirket geleceği açısından önemli bir karar olduğunu açıklamıştı. O açıklamalardan bir yenisi de Disney’den geldi.

Disney CEO’su Bob Iger, Disney’de çalışan 7 bin personelin işine son verileceğini açıkladı. Iger, işten çıkarmaların yaz ayında başlayacağını ve çıkarmaların devam edeceğini belirtti. Iger, bu kararın masrafları azaltmak ve istikrarlı bir şirket geleceği için gerekli olduğunun altını çizdi.

TOPLAM 3 KERE TOPLU İŞTEN ÇIKARMA YAPILACAK!

disney-7000-calisani-kovuyor-yaz-basinda-toplu-isten-cikarma-tamamlanacak.png

Amerika merkezli faaliyet gösteren global marka Disney’in CEO’su Bob Iger, Disney’de 7 bin personelin işine son verileceğini açıkladı. Iger, toplamda üç kere toplu işten çıkarma yapılacağını ve bunun için ilkin 4 gün içinde gerçekleştirileceğini duyurdu. Toplam 3 aşamada gerçekleşecek olan işten çıkarmalardan 7 bin personel etkilenecek.

Disney, şirket masraflarını azaltmak ve istikrarı sürdürmek için bu işten çıkarmaların gerekli olduğunu savundu. ABD merkezli birçok şirket daha aynı karara imza attı. META ve Microsoft, toplamda 10 bin kişinin işine son vereceğini açıkladı.

İŞTEN ÇIKARILACAK OLAN KİŞİLER 4 GÜN İÇİNDE BELLİ OLACAK!

Disney’in CEO’su Iger, işten çıkarmalarda etkilenecek olan personellerin 4 gün içinde maille bilgilendirileceğini açıkladı. Iger, yaz başına kadar toplam 7 bin personelin çıkarılacağını ve bu sayede iş yükünün hafifletileceğini açıkladı.

Disney’de işten çıkarmalar, şirket için iş yükü oluşturan pozisyonlarda yapılacak. İlk işten çıkarma 4 gün içinde, ikincisi Nisan ayında ve üçüncüsü yaz aylarının başında yapılacak. ABD’li medya devi aldığı kararla masraflarını 5,5 milyar dolar azaltmış olacak. Plan kapsamında medya dağıtım ve parklar ve tesisler departmanlarında çıkartmalar olacak.