Diyanet merak edilen soruyu yanıtladı, Kurban Bayramı ne zaman?

Diyanet merak edilen soruyu yanıtladı, Kurban Bayramı ne zaman?

Önemli dini günlerden biri olan Kurban Bayramı için merak şimdiden başladı. Yaklaşan Ramazan Bayramı, dini günlere olan ilgiyi artırırken; Diyanet İşleri Başkanlığı, Kurban Bayramı tarihine ilişkin de açıklama yaptı.

İslamiyet inancını taşıyan Müslümanların her yıl merak ettiği önemli dini gün ve aylar takvimi, hicri takvime göre belirlenmesinden dolayı, sene başında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlenerek, miladi takvime çevriliyor. 2023 yılı için de bir takvim hazırlamış olan Diyanet İşleri Başkanlığı, nisan ayında idrak edilecek olan Ramazan Bayramı’nın ardından, yılın ikinci dini bayramı olan Kurban Bayramı’nın tarihini de açıkladı.

Her yıl düzenli olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan dini gün ve aylara ilişkin takvim, 2023 yılı için de yayınlandı. Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Kurban Bayramı’na da merak artmaya başladı. Peki, Kurban Bayramı ne zaman, hangi ayda? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? İşte Diyanet İşleri Başkanlığı’nın dini gün ve aylara ilişkin verdiği tarihler…

KURBAN BAYRAMI’NIN TARİHİ BELLİ OLDU

diyanet-merak-edilen-soruyu-yanitladi-kurban-bayrami-ne-zaman.png

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre, 2023 yılında Kurban Bayramı haziran ayının sonunda, temmuz ayının başında idrak ediliyor. Tarihler incelendiğine, Kurban Bayramı 27 Haziran 2023 Salı günü arefe günü ile birlikte başlıyor. Kurban Bayramı’nın 1. günü 28 Haziran 2023 Çarşamba gününe denk gelirken, dört gün olarak idrak edilen Kurban Bayramı’nın sonuncu günü ise 1 Temmuz 2023 Cumartesi gününe denk geliyor.

RESMİ TATİL ŞİMDİDEN MERAK KONUSU OLDU

Öte yandan çalışan kişiler için aynı zamanda resmi tatil anlamına gelen dini ve milli bayramlar, özellikle yıllık izin takvimini sene başından ayarlayan kişiler için her zaman merak konusu oluyor. Bu nedenle Kurban Bayramı’nın ortaya çıkaracağı resmi tatil konusu da şimdiden merak edilmeye başlanmış bulunuyor. Önceki uygulamalara göre, yarım gün çalışılacak olan Kurban Bayramı’nın arefe günü salı gününe denk geliyor. Bu nedenle resmi tatilin birleştirilmesi halinde 9 gün; birleştirilmemesi halinde 4,5 gün resmi tatil ortaya çıkıyor. Konuya ilişkin resmi bir karar ise henüz yok.