Diyarbakır’daki KOLEJ VURGUNUNDA FLAŞ GELİŞME: Mertoğlu tutuklandı

Diyarbakır’daki KOLEJ VURGUNUNDA FLAŞ GELİŞME: Mertoğlu tutuklandı

AVAZTÜRK’ün geçtiğimiz hafta gündeme taşıdığı ‘özel okul vurgununda’ flaş bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Maarif Mozaik Koleji kurucusu Haşim Mertoğlu, velilerin şikayeti üzrine tutuklandı.

Diyarbakır Maarif-Mozaik Koleji isimli özel okul sahibi Haşim Mertoğlu'nun, bin 300’e yakın veliden topladığı 15’er bin TL’lik kayıt paralarıyla ortadan kaybolması olayında (Diyarbakır’da özel okul VURGUNU: Belediye Başkanı'nın kardeşi kayıt paralarını alıp kayıplara karıştı) flaş bir gelişme yaşandı.

Dolandırıldığını düşünen velilerin şikayeti üzerine, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun da kardeşi ve Belediye Başkan Yardımcısı olduğu bilinen Haşim Mertoğlu (soy isim değişikliği yapmış, ailenin eski soy ismi de Yalar olarak biliniyor), tutuklandı.

Mertoğlu’nun bir süre önce açtığı Diyarbakır Maarif Mozaik isimli bir kolejde, fiyatlara zam geleceği iddiasıyla bin 300 civarında veliden topladığı 15’er bin TL ile ortadan kaybolduğu, topladığı paraları yapımına başladığı otele harcadığı, okul çalışanları ve öğretmenlerin maaşlarını da ödemediği öne sürülmüştü.

Velilerin, konunun çözümü için açıklama yapması ve çağrıda bulunmasına karşın karşılarında muhatap bulamadığı, Mertoğlu’nun Diyarbakır’ı terkettiği öğrenilmiş ve bunun üzerine velilerin şikayetiyle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

Edinilen bilgilere göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma neticesinde Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun kardeşi de olan Haşim Mertoğlu İstanbul’da gözaltına alındı. Adliyeye çıkarılan Mertoğlu yapılan sorgusunun ardından da “okul parasını zimmetine geçirdiği” iddiasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bilindiği gibi konu ile ilgili daha önce de 3 kişi tutuklanmıştı.

AVAZTÜRK