Dolar 25 TL olacak denmişti! Piyasalarda son dakika! Dolar, Altın, Euro, Bitcoin ve...

Dolar 25 TL olacak denmişti! Piyasalarda son dakika! Dolar, Altın, Euro, Bitcoin ve...

Geçtiğimiz günlerde yaşanan peş peşe gelen Kahramanmaraş ve Hatay depremleri Türkiye'de hem fiziki hem de ekonomik enkaz bıraktı. Merkez Bankası tahminlerinde Doların bu yıl içinde 23 TL'ye çıkacağı belirtilirken uzmanlara göre 25'i görecek.

Bugün (22 Şubat Çarşamba) büyük felaketin 16'ıncı gününe geldik. Kahramanmaraş merkezli depremde can kaybı sayısı son alınan bilgilere göre 42 bin 310'a yükselirken binlerce konut tuzla buz olmuş ve binlerce depremzede yardım eli bekliyor durumdayken Türkiye'de bir enkaz da ekonomide yaşanacağı duyuruldu.

dolar-altin-euro.jpg

Dolar 25 TL olacak denmişti! Piyasalarda son dakika! Dolar, Altın, Euro, Bitcoin ve...- Ekonomist ve piyasa uzmanlarının uzun süredir üzerinde durduğu Dolar, Euro, Altın, Bitcoin gibi yatırım araçları için hareketlilik olacak sözü Altının Rusya tarafından rezerv yapması ile hareketlenmesi ve deprem etkisiyle Dolar Euro Bitcoin'in de adeta sabit kalamamasına neden oldu.

DOLAR VE EURO KAÇ TL?

Geçtiğimiz günlerde dolar bir günde 19,05 seviyelerine fırlamış ve aniden 18 seviyelerine geri çekilmişti. Bugün düne göre artış gösteren Dolar 18,85 seviyelerinden yatay seyirde yükselerek alışını 18,8678'e satışını ise 18,8720 seviyelerinde güne başladı. Benzer zaman dilimlerinde Euro ile TL bazında yüzde 0,11 düşüşle alışını 20,1024'ten alıcı buluyor. altin-mi-dolar-mi-euro-mu-bitcoin-mi-iste-en-cok-kazandiran-yatirim-araci-belli-oldu-h27128-e7486.jpg

ALTIN ALINMALI MI?

Dünyada Rusya-Ukrayna savaşı ile piyasalarda yaşanan dalgalanmalar eşiğinde bakıldığında Piyasalar uzmanlarının Gram Altının 1115 seviyelerini gören altının bugün 1113 seviyelerine çıkması düne göre 1111'den yaptığı yükselişi daha da sürdüreceği yönünde açıklamalar gelmişti. Çeyrek Altın ise güne 1836 TL ile başladı.

BİTCOİN SON 24 SAATTE NE OLDU?

Bitcoin dünyadaki gelişmeler oranında yükselişini sürdürürken Rusya'nın savaş açıklamaları neticesinde son sürat bir değişime giderek yükselişinin yerini düşüşe bıraktı. BTC fiyatı 25.000 dolarlık direnç seviyesini aşamıyor ve makro ekonomik gelişmelerle birlikte zaman boğaların aleyhine işliyor. Günlük bazda bakıldığında geçtiğimiz günlerde 24 bin 710 doların üzerine çıkarken bugün 24.102,10 seviyelerine ani bir çakılma yaşadı.