Dolar kuru 23 TL seviyesini koruyor! Seçim sonrası piyasaları, TL’de son durum, 10 Haziran güncel piyasa analizi…

Dolar kuru 23 TL seviyesini koruyor! Seçim sonrası piyasaları, TL’de son durum, 10 Haziran güncel piyasa analizi…

Son günlerde yükseliş seyrini arttıran Dolar kuru 23 TL seviyesinden işlem görüyor. Her gün yeni bir rekor kırarak gün başlangıcını gerçekleştiren dolar 10 Haziran Cumartesi günü ne kadar oldu? İşte detaylar…

Döviz kurunda yaşanan hareketlilik son dönemlerde vatandaşı şaşkınlığa uğratıyor. Döviz ile alım satım yapanlar, Dolar kuru ile borcu bulunanlar piyasaları yakından takip ediyor. Yatırımcının gözü kulağı analist yorumlarında. Yalnızca dövizde değil değerli madenlerde de yükseliş seyri beklenmeyen seviyelere ulaştı. Uzun sürenin ardından ilk kez altın kuru 1.500 TL seviyesine dayandı.

10 HAZİRAN CUMARTESİ GÜNÜ DOLAR VE EURO KURU NE KADAR OLDU?

Dolar kuru 10 Haziran sabahı hafta sonu grafiğinde bir önceki kapanış seyrini koruyor. Günlerdir yeni güne rekorla uyanan Dolar bugün sabah saatlerinde bir önceki gün kapanışını korudu. Dolar kuru 10 Haziran Cumartesi sabahı alış fiyatı 23,3809 TL'ye denk geliyor. Dolar kuru satış fiyatı 23,3860 TL oldu.

Euro kuru son dönemlerin zirve seviyesine ulaştı. İlk kez 25 TL seviyesini aştı. 10 Haziran Cumartesi sabahı Euro kuru alış fiyatı 25,0957 TL oldu. Euro kuru satış fiyatı 25,2104 TL'den işlem görüyor.

TL TARİHİ DEĞER KAYBINI YAŞIYOR!

dolar-kuru-23-tl-seviyesini-koruyor-secim-sonrasi-piyasalari-tlde-son-durum-10-haziran-guncel-piyasa-analizi-2.jpg

Dolar kurundaki artış yükseldikçe TL değer kaybediyor. Seçim sonrasında başlayan dolar kurundaki artış 28 Mayıs tarihinde gerçekleşen ikinci seçim turu sonrası kayışı kopardı. Yukarı yönlü seyrini bir anda arttırarak yeni zirvesini test etti. TL, Dolar karşısında dün %7 değer kaybı yaşadı. Küçükte olsa bir devalüasyon olarak aktarıldı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ilk kez 14 Mayıs tarihinde başladı. O tarihten itibaren gelinen nokta da TL, Dolar karşısında %16.8 değer kaybına uğradı. TL'nin yılbaşından beri kaybettiği değer kaybı ise %20.5 oldu. Son 5 yıllık verilere bakıldığında TL’nin, dolar karşısında yüzde 80’e yakın kayıp yaşadığı ortaya çıkarıldı.

TÜM HAFTA HAREKETLİ GEÇTİ!

Borsa İstanbul'da bu hafta boyunca her yatırım aracı farklı bir değer kazandı. Borsa İstanbul %10 değer kaydederken dolar/TL kuru %11,9, Euro TL kuru %12, gram altın ise %11,8 değer kazandı.