Dolar kuru için ağızları açık bırakan tahmin! Ünlü stratejist tarih verdi 13 TL birden düşecek

Dolar kuru için ağızları açık bırakan tahmin! Ünlü stratejist tarih verdi 13 TL birden düşecek

Rusya'nın dolara karşı mücadelesi devam ederken rezerv para hakimiyetini yıkmak için atılan adımlar ile dolar kurunda yeni alarm verildi. Dolar düşecek mi, ne kadar olur?

Dolar kuru için ağızları açık bırakan tahmin! Ünlü stratejist tarih verdi 13 TL birden düşecek... Doları sık sık rakiplerine karşı bir yaptırım aracı olarak kullanmaya başlayan Amerika'ya karşı Rusya liderliğinde çok sayıda ülke bir araya gelmiş ve yeni adımlar atılacağını açıklamıştı.

Doların küresel piyasalardaki hakimiyetini sona erdirmek ve rezerv para baskısını kırmak için atılan adımlar ile dolar kuru için yeni fiyat tahminleri gelmeye başladı. Pek çok ekonomist dolar kurunda düşüş yaşanabileceğini dile getirirken bunların arasına ünlü Stratejist İbrahim Ufuk Kaynak da katıldı.

DOLAR KURUNDA DÜŞÜŞ ALARMI! DOLAR DÜŞECEK Mİ?

Ünlü Stratejist İbrahim Ufuk Kaynak yaptığı değerlendirmesinde Türkiye'nin son dönemde keşfettiği yeni doğalgaz, petrol ve altın rezervlerinin büyük bir önemi olduğunu belirtti. Rusya'nın da verdiği destekle Türkiye'nin enerji üssüne çevrilmesi durumunda doların 5 TL seviyesine bile düşebileceğini belirten Kaynak iddiaları ile sosyal medyada sıklıkla konuşuldu.

Kaynak "Türkiye, petrol ve gaz ihracatı konusunda ülkeleri denklemi değiştirecek bir düzenlemeye gidecek. Putin tarafından verilen gazın tüm haklarının Türkiye'ye verilmesiyle, Türk lirası ödemelerinin talep edilmesi durumunda, dolar 5-6 liraya düşer. Ekonomiyle ilgili olarak, Merkez Bankası'nın ve devletin durumunu bilmesek bile, bu faydalı olacağını söyleyebiliriz. Türkiye 6 ay sonra petrol ve gaz merkezi olabilir ve dolara tokat vurarak dünyaya mesaj verebilir" diyerek enerji üssü haline gelinmesi durumunda yeni yüzyılın Türkiye yüzyılı olacağını dile getirdi.

NOT: Burada yer alan bilgiler ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup avazturk.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir.