Dolara yüzde 55 faiz veriliyor! Prof. Dr. Bilge Yılmaz’dan dolar faizi açıklaması

Dolara yüzde 55 faiz veriliyor! Prof. Dr. Bilge Yılmaz’dan dolar faizi açıklaması

Türkiye tarihinde görülmemiş bir faiz bataklığına düşmüş diyen Prof. Dr. Bilge Yılmaz, şu anda dolara yüzde 55 faiz verildiğini duyurdu. Böyle bir yağma görülmedi diyen Yılmaz’ın faiz açıklamaları gündem oldu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın rezervleri EKSİ 75 milyar dolara kadar indi. CDS puanlarının 700’lere çıkması ile birlikte Türkiye’nin dışarıdan aldığı döviz faizleri rekor üstüne rekor kırarken Merkez Bankası içeride döviz bulabilmek adına döviz faiz oranlarını yükseltti.

Bankaların şu anda dövize yüzde 55 oranında faiz verdiğini belirten Prof. Dr. Bilge Yılmaz, Türkiye’nin tarihte görülmemiş bir faiz bataklığına düştüğünü belirtti. Konuya ilişkin Yılmaz şu açıklamalarda bulundu;

Prof. Dr. Bilge Yılmaz ‘’İktidarda ülkenin nereye gittiğini gören, aklı başında, vatanını seven tek bir kişi yok mu? Döviz kurunu tutabilecek rezerv kalmayınca sermaye kontrollerini sıkıştıran AK Parti iktidarı, şimdi de dolara fahiş faiz vermeye başladı.

Yaşadıklarımız 90'lardan beter. O zaman bir özel bankanın (İmarbank) dövize fahiş faiz verdiğini görmüştük. Bugün ise iktidarın ikbali ve saplantılı ekonomi politikaları nedeniyle KKM'de dolara %55 faiz veriliyor. Tarih böyle bir savrulma, böyle bir basiretsizlik, böyle bir yağma görmemiştir.’’ Dedi. Detaylı açıklamalarını aşağıda verilen videodan izleyebilirsiniz.

https://twitter.com/i/status/1662010083180421120