E-Devlet Platformunda Liste Açıklandı! İsminizi Kontrol Edin Ödemenizi Alın!

E-Devlet Platformunda Liste Açıklandı! İsminizi Kontrol Edin Ödemenizi Alın!

Devlet tarafından yardıma muhtaç kişiler için farklı kalemlerde düzenli olarak ödemeler yapılmaktadır. Bu ödemeler, hak sahiplerinin başvuruları sonucunda hesaplarına yatırılmaktadır. Evde bakıma ihtiyacı olan kişilere yapılacak ödemelerin listesi açıklan

Devlet tarafından belli şartlara uyan kişilere düzenli olarak nakdi destek sağlanmaktadır. bu kapsamda birçok farklı destek projesi devlet tarafından hazırlanarak, vatandaşlara sunulmaktadır. Düzenlenen yardım projeleri için farklı şartların yerine getirilmesi ile başvuruların tamamlanması halinde, yardımlara dair ödemeler vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır.

Evde bakıma muhtaç kişiler için devlet tarafından yapılacak ödemelere ait listeler, e-devlet platformu üzerinde erişime açıldı. Listeler kontrol edilerek isimlerin yer alması halinde ödemeler alınabilmektedir. Aynı zamanda, hak sahibi olan kişiler Ziraat Bankası aracılığı ile de evde bakım ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığını kontrol edebilmektedir.

4 BİN 336 TL NAKDİ DESTEK HESAPLARA YATIRILDI

evde-bakim-maasi-2.jpg

Evde bakıma muhtaç kişiler için devlet tarafından yapılan nakdi destekler, hak sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Bu destekten yararlanan kişiler, e-devlet üzerindeki listeleri inceleyerek isimlerinin listede olup olmadığını kontrol edebilir ve hesaplarında yatırılan ödemeyi alabilir. Aynı zamanda, Ziraat Bankası aracılığı ile de hesaplarına ödemelerin yatıp yatmadığı kontrol edilebilir. Ziraat Bankası hesabı olan kişilerin ödemeleri banka hesaplarına yatırılırken, hesabı olmayan kişiler ödemelerini PTT aracılığı ile temin edebilmektedir.

EVDE BAKIM AYLIĞINA ZAM YAPILDI

Evde bakıma muhtaç kişilere ödenen aylık nakdi desteklere, 2023 yılı için zam yapıldı. 2022 yılında evde bakıma muhtaç kişilere yapılan aylık ödemeler 3 bin 336 TL iken, yeni yıl ile hem emekli maaşlarına hem de asgari ücrete yapılan zamların ardından evde bakım aylıklarına da zam yapıldı. 2023 yılında yapılan zam ile evde bakım aylıkları 4 bin 336 TL oldu.