EGO uyarısı: Ankaralı vatandaşlar kesinlikle bunu yapmayın!

EGO uyarısı: Ankaralı vatandaşlar kesinlikle bunu yapmayın!

Ankara’da yaşayan vatandaşları çok yakından ilgilendiriyor. 2023 Yılı ile beraber EGO Genel Müdürlüğü vatandaşlara bazı duyurularda bulundu. Yapılan bir duyuruda vatandaşların sahte internet sitelerine dikkat etmeleri gerektiği bildirildi.

Teknolojilerin gelişmesi ile beraber birçok teknolojik dolandırıcılık ortaya çıktı. Bu kapsamda vatandaşlara çeşitli uyarılar yapılıyor. 2023 Yılı başlarında EGO Genel Müdürlüğü vatandaşları sahte internet sitelerine karşı uyarmıştı. Yapılan uyarıda, vatandaşların herhangi bir mağduriyet yaşanılmaması için kuruma ait belirtilen uygulamalar ile web sitesi dışında bir başka internet sitesi ya da uygulamadan kart dolumu yapılmaması hususunda dikkat edilmesi gerektiği bildirildi.

Söz konusu uyarıda şu bilgilere yer verildi.

Kuruluşumuz EGO Genel Müdürlüğüne ulaşan şikayetlere istinaden yapılan incelemede, online yükleme yapmak amacıyla internet üzerinden arama yapıldığında; Kurumumuz ile ilgisi olmayan ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi veya EGO Genel Müdürlüğü adı ve logosu kullanılarak oluşturulmuş sahte internet sayfaları ve uygulamalar açıldığı görülmüş; bu internet sayfaları ve uygulamalara giriş yapan vatandaşlarımıza ait bilgilerin çalınarak, hesaplarından fazla para çekildiği tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın Ankarakart’larına yükleme işlemini, Kurumumuza ait uygulamalar aracılığıyla gerçekleştirmeleri güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.

Online yükleme işlemleri;

Kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapılarak “https://www.ankarakart.com.tr”adresinden,

EGO CEP’TE iOS/Android uygulaması üzerinden;

Şifre ile giriş yapılarak Ankarakart iOS/Android uygulaması üzerinden

yapılmaktadır.

Ayrıca yapılan işlemler sonrasında kredi ya da banka kartı hesap hareketlerinin kontrol edilmesi gerekmektedir.