Ehliyet sahipleri dikkat! Bunu yapmadıysanız ceza yemiş olabilirsiniz! Hemen kontrol edin...

Ehliyet sahipleri dikkat! Bunu yapmadıysanız ceza yemiş olabilirsiniz! Hemen kontrol edin...

Eski tip analog sistem yerine yeni geçirilen dijital nüfus ve dijital ehliyet kimlik düzenlemesine geçiş yapmayanlara ceza yağdırılacak.

Eski kimliklerin kaldırılacağı yönündeki kararın ardından milyonlarca vatandaş nüfus müdürlüklerinde kimlik yenileme işlemlerini gerçekleştirmişlerdi. Ancak kimlikler ile birlikte ehliyet sahiplerine önemli bir açıklama yapılmış ve tüm kimliklerin de dijital kimlik olarak yenilenmesi vurgulanmıştı.

Ehliyet sahipleri dikkat! Bunu yapmadıysanız ceza yemiş olabilirsiniz! Hemen kontrol edin...- Çağrıyı duyan milyonlarca ehliyet sahibi vatandaş Nüfus Müdürlüklerine giderek ehliyetlerini yenilerken hala kimliklerini yenilemeyenler için ise cezai yaptırım uygulanacağı açıklandı.

hangi-ehliyetler-hangi-araclari-kullanabiliyor.webp

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için süre verilmiti bu süre 31 Aralık 2022'ye kadar uzatmıştı. Eski ehliyete sahip yurttaşların 2022 yılı içerisinde yeni ehliyetlere geçmesi gerekiyor. Eski ehliyetini değiştirmeyenleri idari para cezası bekliyor.

4 BİN 63 TL CEZA

Şayet ehliyetlerini hala yenilemeyen kişiler için ceza kesileceği belirtilmişti. Yapılan son güncellemeye göre ehliyet yenileme tarihinin 1 yıl süre ile daha uzatıldığı belirtilerek eski tip ehliyetlerin yeni geçerlilik süresi 31 Aralık 2024 olarak ilan edildi. Ancak süre zarfında hala ehliyeti yenilemeyenler yani 1 Ocak 2025 tarihi itibari ile eski tip ehliyeti ile araba sürdükleri belirlenen kişiler para cezası ödemek zorunda kalacaklar. Para cezasının 4 bin 63 TL olarak uygulanacağı belirtildi.

E-Devlet üzerinden ya da telefonla arayarak Nüfus Müdürlüklerinden sıralarının alınabileceği belirtilmişti. Sıra alıp ehliyet yenilemeyi yapabilirsiniz.