Ehliyeti olan herkese son dakika duyurusu! Yargıtay emsal karar verdi cezası çok yüksek

Ehliyeti olan herkese son dakika duyurusu! Yargıtay emsal karar verdi cezası çok yüksek

Arabası olan herkesi ilgilendiriyor! Yargıtay arabası ve ehliyeti olan milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir emsal karar açıkladı. Uykulu araba sürme, uykusunu almadan araç kullanmak cezası açıklandı!

Ehliyeti olan herkese son dakika duyurusu! Yargıtay emsal karar verdi cezası çok yüksek - Son dönemde ne yazık ki ölümlü trafik kazalarının sayılarında büyük artış yaşanırken konu hakkında Yargıtay milyonlarca araç ve ehliyet sahibini ilgilendiren yeni bir emsal karar açıkladı.

Açıklanan emsal karar kapsamında uykusunu almadan araç sürmek, uykulu direksiyon başına geçmek hakkında tüm ehliyet sahiplerini ilgilendiren emsal karar duyuruldu. Verilen karar ile uygulanan cezanın sınırı arttırılırken bu da araç sahipleri için böyle bir kazaya sebebiyet vermeleri halinde alacakları cezanın alt sınırının yükselmesi anlamına geliyor.

ARABASI OLAN HERKESİ İLGİLENDİRİYOR! UYKULU ARABA KULLANMAK HAKKINDA YARGITAY EMSAL KARAR AÇIKLADI

Arabası ve ehliyeti olan, direksiyon başına geçen milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni bir emsal karar açıklandı. Direksiyon başında uyumadan kaynaklanan kazalar hakkında Yargıtay tarafından verilen emsal kararda alt mahkeme tarafından verilen 'taksirle öldürme' suçundan verilen karar bozuldu ve 'Bilinçli taksirle adam öldürmek' suçuna çevrildi.

Söz konusu emsal karara neden olan davada gündüz yaşanan trafik kazasında uykusunu tam almadan direksiyon başına geçen sürücü eşinin de uyuduğu esnada bir an kendinden geçti ve şehirlerarası yolda karşı şeride geçerek seyir halindeki bir diğer araca çarptı. Feci kazada 1 kişi hayatını kaybederken 3 kişi ise yaralandı. Sanık sürücü hakkında Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'taksirle öldürme' suçundan dava açıldı. Mahkeme, kazanın taksirden kaynaklandığına hükmederek karara bağladı.

TRAFİK CEZASI HAKKINDA YARGITAY EMSAL KARAR AÇIKLADI! DİREKSİYON BAŞINDA UYUMANIN CEZASI NE OLDU?

Konu hakkında alt mahkemenin verdiği kararı bozan Yargıtay tarafından açıklanan emsal kararda "Dairemiz yerleşik uygulamaları göz önünde bulundurulduğunda direksiyon başında uyuma neticesinde meydana gelen kazalarda sanıkların Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 22/3. maddesinde tanımlı bilinçli taksir hükümleri uyarınca sorumlu tutulması gerektiği, direksiyon başında uyuması nedeniyle kazaya sebebiyet veren sanık hakkında TCK'nın 22/3. maddesi hükümlerinin uygulanması gerektiğinin gözetilmemesi kanuna aykırıdır. Hükmün bozulmasına oybirliğiyle karar verildi" denilerek cezayı arttırdı. Söz konusu karar emsal karar olması nedeni ile artık bu tip kazalarda mahkemenin vereceği kararları da etkileyecek.