Ekmek fiyatlarıa bugün zam oranı açıklandı! Yeni fiyatlar hemen geçerli oldu

Ekmek fiyatlarıa bugün zam oranı açıklandı! Yeni fiyatlar hemen geçerli oldu

Ankara'da bugünden itibaren geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapıldığı ifade edilerek, bu zammın sonucunda 200 gramlık ekmeğin fiyatının 8 liradan 10 liraya çıkarıldığı duyuruldu.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, yapılan zam kararının arkasındaki sebepleri açıklarken, yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilerde yaşanan zam nedeniyle ekmeğe zam yapmak zorunda kaldıklarını bildirdi.

Artan Girdi Maliyetleri

Alnıaçık, Ankara'da fırında çalışan işçilere yılbaşında yüzde 58 zam yapılması gerektiğini belirterek, bu zammın fırıncılara ötelendiğini ve yaşanan girdi maliyeti artışlarıyla birlikte ekmeğe zam yapma kararı alındığını vurguladı.

Yeni Fiyatlandırma Politikası

Ankara'da yapılan zam sonucunda, 200 gramlık ekmeğin fiyatının 10 TL'ye yükseldiği bildirilerek, 400 gramlık Ata ekmeğinin fiyatının da 20 TL olarak belirlendiği ortaya çıktı. Diğer ekmek çeşitleri olan kepekli, tam buğday, çavdar ve çiçek ekmeğinin fiyatının ise 15 TL olduğu belirtilerek, bu yeni fiyatlandırma politikasının tüketicilerin ekmeğe yapılacak zammın etkilerini görmelerini sağlayacağı ifade edildi.