Elon Musk açıkladı: İnsana ihtiyaç duymadan çalışacak yeni Tesla hayata geçiyor

Elon Musk açıkladı: İnsana ihtiyaç duymadan çalışacak yeni Tesla hayata geçiyor

Dünyanın en zengin insanlarından olan ve Space X Twitter gibi teknoloji ve bilim dünyasında önemli girişimler yapan ünlü iş insanı Elon Musk en çok satılan dünya markası elektrikli aracı Tesla için yenilikleri duyurdu.

Elon Musk Tesla'nın yeni modelinde insana tamamen ihtiyaç duyulmadan çalışılabilecek bir sistem ortaya konduğunu ve hayata geçirileceğini aktardı.

elon-musk-teslanin-yeni-otomobili-insana-ihtiyac-duymayacak-97616304.jpg

Elon Musk açıkladı: İnsana ihtiyaç duymadan çalışacak yeni Tesla hayata geçiyor - Dünyanın en çok konuşulan Tamamen elektrikli modeli Tesla'nın mühendislerinin daha önce 25 bin dolarlık bir araç üzerinde çalışacağı duyurulsa da odak noktasının Optimus adı verilen robota ve Model Y'nin üretiminin artırılmasına kaydırılması bu sürecin önüne geçmişti.elon-musk-teslanin-yeni-otomobili-insana-ihtiyac-duymayacak-975c6585.jpg

Tesla CEO'su Elon Musk, şirketin üzerinde çalıştığı yeni nesil küçük otomobilin neredeyse tamamen otonom bir şekilde çalışacağını ve insana ihtiyaç duymayacağını söyledi. Elon Musk, bir süre önce katıldığı bir konferansta Tesla'nın yeni nesil platformu üzerine inşa edilecek araçların "neredeyse tamamen otonom modda" çalışacağını belirtti.

Ayrıca bu model bir çok modele göre de Tesla'nın kürsel pazarı hedefleyen şimdiye kadarki en ucuz otomobili olacağı belirtildi.