Emekli bayram ikramiyelerinde son durum! EYT'liler ikramiye alabilecek mi? İkramiye kaç TL olacak?

Emekli bayram ikramiyelerinde son durum! EYT'liler ikramiye alabilecek mi? İkramiye kaç TL olacak?

Ramazan ayının yaklaşması ile birlikte bayram ikramiyeleri de araştırılmaya başlandı. Son yıllarda zamsız olarak hesaplara aktarılan ikramiye tutarlarında değişiklik olup olmayacağı merak edildi.

Sene başında refah payı düzenlemesi ile birlikte toplamda yüzde 30 oranında maaş zammı alan emekliler, yüksek enflasyon sebebi ile alım güçlerinin yükselmediğini belirtmeye başladı. Geçim dertleri bir süredir devam eden ve bu sebep ile de nakde olan ihtiyaçları artan emekli vatandaşlar, gözlerini bayram ikramiyelerine dikti. Bütçelerine bir nebze olsun katkıda bulunacak olan bayram ikramiyelerinin zamlanıp zamlanmayacağı merak konusu oldu.

Son yıllarda sabit fiyatlardan hesaplara aktarılan bayram ikramiyeler, bir süredir gündemden düşmemeye başladı. Yüksek enflasyon sebebi ile ikramiyelere de zam yapılacağı ileri sürülürken zam tutarı merak konusu oldu. Öte yandan EYT yasasının Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından EYT’lilerin de ikramiye ödemesi alıp alamayacağı araştırılmaya başlandı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ ZAMLANACAK MI?

emekli-bayram-ikramiyelerinde-son-durum-eytliler-ikramiye-alabilecek-mi-ikramiye-kac-tl-ol.jpg

İlk iki yılında bayram başı bin TL olarak hesaplara aktarılan emekli ikramiyeler, sonrasında 100 TL artırılarak bin 100 TL olarak hesaplara geçmeye başladı. Son 3 yıldır aynı tutarlardan hesaplara geçen bayram ikramiyelerinde bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak konusu oldu.

Geçtiğimiz sene de gündeme gelen ikramiye zammı mevzusunda, emekli vatandaşların ve diğer hak sahiplerinin taleplerine olumlu cevap verilmemişti. Bu sene o cevabın gelip gelmeyeceği merak edilirken kulislerde birtakım konuşmaların yapıldığı öğrenildi. Sene başında yapılan yüzde 30’luk maaş zammının bayram ikramiyelerine de yansıtılacağı ileri sürülürken diğer bir olasılığın da emekli maaşı ikramiyesinin toplam tutarının en düşük emekli maaşı tutarına yükseltilmesi olduğu iddia edildi. Ancak yetkililer konu ile ilgili olarak henüz resmi bir açıklamada bulunmadı. Bu sene 21 Nisan tarihinde başlayacak olan Ramazan Bayramı’ndan önce güncel tutarın açıklanması bekleniyor.

EYT’LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK Mİ?

3 Mart 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren EYT yasasından faydalanarak emeklilik hakkı elde eden herkes, nisan ayında hesaplara aktarılacak olan bayram ikramiyesini hesaplarından çekebilecek.