Emekli Olmayı Beklemeyin! Aylık 2 Bin 640 TL Hesabınıza Yatabilir!

Emekli Olmayı Beklemeyin! Aylık 2 Bin 640 TL Hesabınıza Yatabilir!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına aylık olarak düzenli bir şekilde ödemeler yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda, emekli olmadan aylık ödeme almak mümkün.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişiler için farklı başlıklar altında düzenli ödemeler gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan yardımlar, yeni yıl ile zamlanarak hesaplara yatırılmaya devam ediyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemeler arasında, yaşlı vatandaşların emekli olmasına gerek kalmadan destek alabilmesine imkan sunuldu. İlgili ödemeden yararlanmak için gerekli şartlara sahip olan kişilerin hesaplarına 2 bin 604 TL ödeme yapılıyor. Bu ödemeden yararlanmak isteyen kişilerin, dar gelirli ve sosyal güvencesi olmaması aranan ilk şartlar arasında yer alıyor.

65 YAŞ ÜSTÜ VATANDAŞLAR YARARLANACAK

16717983-728xauto.webp

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak olan ödemeler, 65 yaş üzeri vatandaşlar için SGK ya da Bağ-Kur’dan emekli olamayanlar için geçerli olacak. Bu şartlara uyan vatandaşlara, üç ayda bir yaşlılık maaşı ödeniyor. Senede dört kez ödenen maaşlar; mart, haziran, eylül ve aralık aylarında ödeniyor. Yapılan ödemeler ilk olarak Ziraat Bankası’na yatırılıyor sonrasında ise, PTT aracılığı ile vatandaşların ödemeleri yapılıyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerde aranılan şartlar arasında vatandaşların 65 yaş üzerinde olması gerekiyor. Vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, sosyal güvencesinin olmaması ve bunu valilik ya da kaymakamlık aracılığı ile kanıtlaması, nafaka almıyor olmaması, sağlık sigortasına sahip olmaması, hane halkının net gelirinin asgari ücretinin üçte birinden az olması ve sosyal hizmetler kanuna göre de harçlık almıyor olması gerekiyor. Bu şartlara sahip olan vatandaşlar, emekli olmadan 2 bin 604 TL ödemeden yararlanabiliyor.