Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti deşifre edildi! İntibak yasası ile emekli maaşına 1.299 TL seyyanen ek zam

Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti deşifre edildi! İntibak yasası ile emekli maaşına 1.299 TL seyyanen ek zam

Milyonlarca emekliye yeni seçim müjdesi iddiası Ankara kulislerini ısıttı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ile 2000 sonrası emekli intibak düzenlemesi ile maaşlara rekor zam yapılması bekleniyor!

Emeklilere yeni Cumhurbaşkanı jesti deşifre edildi! İntibak yasası ile emekli maaşına 1.299 TL seyyanen ek zam... Ekonomide yaşanan dalgalanma ve enflasyonda yaşanan yükselişten en çok etkilenen grubun başında yer alan emekliler için hükümetin seçim öncesi yeni hamle hazırlığında olduğu iddia edildi.

Hatırlanacağı üzere 2023 yılında geçerli olmak üzere asgari ücrete yüzde 54,6 oranında zam yapılmış ve asgari ücret maaşı 8 bin 506 TL'ye yükseltilmişti. Yapılan güncelleme sonrasında memur ve emekli maaşına en düşük yüzde 40 zam beklentisi oluşurken Cumhurbaşkanı Erdoğan ise zam oranını yüzde 25 olarak ilan etmişti. Ancak yapılan zam düşük olması nedeni ile yoğun eleştiri çekmiş 1 gün sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan zam oranını yüzde 30'a yükselttiklerini duyurmuştu.

2000 SONRASI EMEKLİLERE İNTİBAK DÜZENLEMESİ! EMEKLİLERE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI 2023?

2023 seçimlerinin Mayıs ayında yapılması planlanırken hükümet seçim öncesi müjdeler vermeye devam ediyor. EYT yasasının çıkması ile emekli maaşlarının hesaplamada kullanılan yöntem nedeni ile düşük kalması ile uzun süredir beklenen 2000 sonrası intibak düzenlemesi bir kere daha gündeme geldi.

İNTİBAK YASASI SON DAKİKA 2023! KİMLER YARARLANACAK, HANGİ EMEKLİLERİN MAAŞLARI ARTACAK?

2000 sonrası SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşı için 1.299 TL'lik bir artış yaşanmasını sağlayacak olan intibak yasası ile 2000 öncesi ve 2000 sonrası emekli olanların arasında oluşan maaş farkı ortadan kaldırılacak. Prim eşitleme ile emekli maaşında ortalama 1.299 TL'lik bir yükseliş yaşanacak.

Konu hakkında açıklama yapan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün “EYT, emekli aylıklarına zam oranının yüzde 30'a yükseltilmesi, en düşük aylığın 5 bin 500 liraya çıkartılması adımları, intibak düzenlemesi ve bayram ikramiyesindeki artışla taçlandırılmalı" diyerek intibak düzenlemesinin meclise sunulmasını beklediklerini dile getirdi.

Hükümete yakınlığı bilinen Sabah Gazetesi'nin ekonomi yazarı Faruk Erdem ise ""Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin primlerin eşitlenmesinden bahsetti. Bağ-Kur'luların 9 bin gün prim biriktirmesi gerekirken, SSK'lıların 7 bin gün biriktirmesi gerekiyor. Buradaki haksızlığın giderilmesi primlerin eşitlenmesi söz konusu. Maaşların eşitlenmesi talepleri var, bu konuda bir çalışma var" diyerek çalışmanın başladığı müjdesini vermiş oldu. Düzenlemenin çıkması durumunda 2000 yılından sonra emekli olanların maaşlarında artış yaşanacak.