En düşük ücret 15 Bin TL oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Binlerce kişi zamlı olarak alacak!

En düşük ücret 15 Bin TL oldu: Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Binlerce kişi zamlı olarak alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, en düşük ücret 15 Bin TL oldu. Binlerce vatandaş maaşını zamlı ödeme alacak.

Bu sene yapılacak zamlar vatandaşların merak konusu. Bu kapsamda yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan“2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi İmza Töreni”nde önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamaya göre, en düşük kamu işçisi ücreti 15 Bin TL’ye yükseltildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satırbaşları:

Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü imza töreni vesilesiyle milletimizin huzurundayız. Herkes acaba ne açıklanacak bunu bekliyor. Bu protokol ile yaklaşık 700 bin kardeşimizin 2023-2024 döneminde alacağı ücretin çerçevesini belirliyoruz. Çerçeve anlaşma protokolümüz kamu idareleri ve bağlı döner sermayeli kuruluşlar, fonlar ve kefalet sandıkları, özel kanunla kurulan kurumlar, genel bütçeden yardım alarak hizmet yürüten kuruluşlar, kamu iktisadi teşekkülleri ve bağlı ortaklıkları, sermayesinin yarıdan fazlası kamuya ait kuruluşlar, il özel idareleri, belediyelerle bağlı kuruluş ve işletmelerinde alın teri döken işçilerimizi kapsıyor.

Bu işçilerimizden 6 şubat depremlerinde canla başla kurtarma çalışmaları yürüten madencilerimize, karayolcularımıza, demiryolcularımıza, elektrikçilerimize, doğal gazcılarımıza, tersanecilerimize, ormancılarımıza, medikal kurtarmacılarımıza, il özel idaresi çalışanlarımıza şahsım milletim adına çok teşekkür ediyorum. Milletimiz de devletimiz de onların bu gayretini unutmamıştır, unutmayacaktır.

Bugün imzalanacak protokol ile kamu işçilerimizin taban ücretleri, ücret zamları, sosyal yardımları, maktu ödemeleri, diğer özlük ve yan hakları belirlenmektedir. Epeyce ayrıntısı bulunan bu toplu iş sözleşmesi çerçevesi ile refah payı dahil ücretlerde yüzde 45 zam yapıyoruz. Böylece en düşük kamu işçisi ücretini de 15 bin liraya çıkarıyoruz. Başkaca iş pirimi ödemesi bulunmayan işçilerimize yüzde 4 ile yüzde 6 arasında prim ödemesi uygulamasını da bu sözleşme ile getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit yakını işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde ise yüzde 70'lik artışa gidiyoruz.

Gece çalışanların ücretlerinin de yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, sosyal yardım ödemesi, hizmet zammı, tediye dışı ikramiye gün sayısı gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz. Toplu sözleşmenin işçilerimize, kurumlarımıza hayırlı olmasını özellikle diliyorum.