En ucuz elektrikli otomobil Türkiye pazarına geliyor! Dacia Spring fiyatı ne kadar?

En ucuz elektrikli otomobil Türkiye pazarına geliyor! Dacia Spring fiyatı ne kadar?

Tüm dünyada elektrikli otomobil kullanımları giderek artıyor. Ülkemizde de elektrikli otomobil tercih eden sürücülerin sayısında son dönemlerde artış kaydedildi. Türkiye pazarında yeni bir marka daha elektrikli otomobil modelini satışa sunuyor.

Elektrikli otomobillere yönelik ilgi giderek artıyor. Ülkemizde de son dönemlerde elektrikli otomobil sayısı giderek artmaya başladı. Yerli ve milli üretim olan TOGG’un kısa süre içerisinde yollarda olması bekleniyordu. Ancak, yaşanan depremler nedeni ile TOGG için planlanan takvimde de değişiklikler meydana geldi.

Dacia, elektrikli otomobil piyasasına Spring modeli ile dahil olmuştu. Dünya devi Dacia, elektrikli otomobil piyasasına ilk sunduğum modeliyle ülkemizde de yer alan elektrikli otomobil pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Elektrikli otomobil modelinin fiyatı dizel ve benzinli araçlara göre daha hesaplı olacak.

AVRUPA’DA AYLAR ÖNCE SATIŞA SUNULMUŞTU

2020-dacia-spring-electric-concept-2.jpg

Dacia’nın Spring modeli, elektrikli otomobil modellerinin ilki olma özelliğine sahip. Dacia markasına ait olan Spring modeli, aylar önce Avrupa’da satışa sunulmuştu. Hem sıfır araç piyasalarındaki hem de ikinci el araç piyasalarındaki durgunluk, tüm büyük markalar üzerinde olumsuz etkilere neden oldu. Araç tedariklerine dair sıkıntılar ise, hala devam ediyor. Dacia, Spring modeli ile Türkiye pazarındaki yerini almaya hazırlanıyor. Ülkemizde de elektrikli otomobillere artan büyük ilgi, Dacia’nın Spring modelinin merakla beklenmesine ve özellikle satış fiyatının ne kadar olacağının merak edilmesine neden oldu.

ÖTV ORANINDA DA İNDİRİM YAPILDI

Ülkemizde elektrikli araç modelleri oldukça az bir sayıda. Özellikle de fiyat aralıkları baz alındığında 1 milyon liranın altında araç daha da az sayıda satışa sunuluyor. Yakın zamanda ülkemizde satışa sunulacak Dacia Spring, uygun fiyatı ile Citroen C4 ve Zoe modellerinin arasındaki yerini alacak. Düşük motor seçeneğine sahip olan elektrikli otomobillerde ÖTV oranın yüzde 10 oranında indirilmesi, Dacia Spring modelinin fiyatının düşük olmasında etkili oldu. Önümüzdeki aylarda satışa sunulması planlanan Dacia Spring modelinin vergiler dahil satış fiyatının 450 bin lira civarında olması bekleniyor.